Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με δυνατή ομάδα η Κέρκυρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Στίβος
07 Αυγούστου 2020 / 17:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα θα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των φίλων του στίβου το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Αυγούστου,

όπου θα διεξαχθεί το κορυφαίο εγχώριο γεγονός στον στίβο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών, με έντονη την παρουσία των Κερκυραίων αθλητών, από τους οποίους αναμένονται μετάλλια και διακρίσεις.
Η διεξαγωγή αγώνων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, ωστόσο η ομοσπονδία κατάφερε να υλοποιήσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα και να δώσει την ευκαιρία στους αθλητές όλων των κατηγοριών να έχουν μια ικανοποιητική, για τα δεδομένα, σεζόν.
Αρκετά δυνατά ονόματα θα απουσιάζουν από τη διοργάνωση, ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που θα είναι στην Πάτρα και είναι έτοιμοι για εξαιρετικές εμφανίσεις.
Όσον αφορά την Κέρκυρα, τα βλέμματα είναι στη Σπυριδούλα Καρύδη αρχικά, αφού μπορεί να πάρει μετάλλια σε μήκος και τριπλούν και στην κατηγορία γυναικών. Όπως μας είπε ο προπονητής της, Παύλος Σκορδίλης, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αλλά απέφυγε να κάνει προβλέψεις, σχετικά με το αν μπορεί να κάνει κάποιο νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.



Σε αγώνες ταχύτητας και στα εμπόδια δεν υπάρχει κάποιος αθλητής από την Κέρκυρα που να μπορεί να διακριθεί, αλλά ούτε στις μεγάλες αποστάσεις. Στα άλματα υπάρχει έντονη κερκυραϊκή παρουσία, με Καρύδη σε μήκος και τριπλούν, Μαντζουρογιάννη στο μήκος, Μονόπωλη στο τριπλούν και Δόση στο άλμα εις ύψος.
Όταν ως σημείο αναφοράς είναι η Βούλα Παπαχρήστου, η κορυφή είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά με ένα άλμα στα 14,20 και ίσως λίγο παραπάνω αν είναι καλές οι καιρικές συνθήκες και η Καρύδη βρεθεί σε καλή μέρα, όλα είναι πιθανά.
Η Παναγιώτα Δόση μαζί με άλλες τρεις άλτριες του ύψους που έχουν περάσει το 1,80μ., μπορεί να μπει στα μετάλλια, έστω και αν καταγραφεί η επιτυχία της στον Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ανήκει από πέρυσι. Ο Μαντζουρογιάννης θα κυνηγήσει μία θέση στο βάθρο, ενώ ο Μονόπωλης μια καλή επίδοση που θα τον πλασάρει στην πρώτη εξάδα.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι απουσίες θα παίξουν τον ρόλο τους, ενώ για πρώτη ίσως φορά η Κέρκυρα στην κατηγορία Ανδρών - Γυναικών έχει δυνατή εκπροσώπηση από 4 παιδιά.
Με βάση το πρόγραμμα το Σάββατο στις 18:10 ξεκινάει ο Μονόπωλης στο τριπλούν, στις 19:35 η Δόση στο άλμα εις ύψος και στις 19:55 η Καρύδη στο τριπλούν. Την Κυριακή στις 18:10 η Καρύδη στο μήκος γυναικών και στις 19:55 ο Μαντζουρογιάννης στο μήκος ανδρών.
Να σημειώσουμε ότι παράλληλα είναι και το πρωτάθλημα νέων ανδρών και νέων γυναικών (Κ23) και επειδή αυτά τα παιδιά θα είναι και στις δυο κατηγορίες, οι επιδόσεις μπορεί να φέρουν μετάλλια και στην Κ23, πιθανόν περισσότερα.
Η ΕΡΤ θα καλύψει τηλεοπτικά το πρωτάθλημα ξεκινώντας το Σάββατο στις 19:00.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια