Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραιτήθηκε ο Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου

Κέντρο Υγείας
07 Αυγούστου 2020 / 16:57

«Δεν θα συνεργήσω στη διάλυση του Κέντρου Υγείας που υπηρετώ 30 χρόνια», η αντίδραση του Γιάννη Κοσκινά στην εντολή της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ. για στελέχωση του ειδικού κλιμακίου ελέγχων Covid19 στο λιμάνι της Κέρκυρας, από τα Κ.Υ. Κέρκυρας, Αγίου Αθανασίου-Αγρού και Αγίου Μάρκου

ΚΕΡΚΥΡΑ..  Την παραίτησή του από τη θέση του Επιστημονικά Υπεύθυνου στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, υπέβαλε στην Διοίκηση της 6ης Υ. ΠΕ., σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, ο γιατρός, Γιάννης Κοσκινάς.

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης του Γιάννη Κοσκινά προς τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, η αιτία είναι η εντολή του τελευταίου να συγκροτηθεί κλιμάκιο ελέγχου Covid19 στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει επί λέξει στην επιστολή παραίτησής του ο μέχρι σήμερα Υπεύθυνος Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του Αγίου Μάρκου, «... δεν μπορώ να συνεργήσω στην τελειωτική διάλυση του Κέντρου Υγείας που υπηρετώ 30 χρόνια...».



Μόλις χθες, Πέμπτη 6 Αυγούστου, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης, με επιστολή του προς τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας της Πόλης, του Αγίου Αθανασίου-Αγρού και του Αγίου Μάρκου, όπως και τον Διοικητή του Νοσοκομείου (σ.σ. για την παροχή υγειονομικού υλικού), ζήτησε τη συγκρότηση συνεργείου με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη του Διεθνούς Λιμένα Κέρκυρας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος Covid19 σε τουρίστες-επισκέπτες κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των προαναφερθέντων Υπευθύνων στα Κ.Υ. του νησιού. Συντονιστής ορίζεται ο Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Υ. Πόλης, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Βλάχο, Επιστημονικά Υπεύθυνο στο Κ.Υ. Αγίου Αθανασίου-Αγρού.



Η εντολή της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ. για συμμετοχή στους ελέγχους που θα γίνονται στο λιμάνι της Κέρκυρας, βρήκε αντίθετο τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου, καθώς εκείνος εκτιμά πως το προσωπικό, το οποίο στελεχώνει το εν λόγω Κ.Υ., δεν επαρκεί για να συνδράμει και στο ειδικό κλιμάκιο ελέγχων στη θαλάσσια πύλη εισόδου του νησιού.