Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αποτυχημένη πενταετία των διαιτητών της Κέρκυρας

Διαιτησία
06 Αυγούστου 2020 / 18:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο έλεγχος της διαιτησίας από την ΕΠΟ και τις κατά τόπους ΕΠΣ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις,

πολλά παράπονα και φτάσαμε στο σημείο να γίνονται αγώνες της  Super League 1 με ξένους διαιτητές, δείγμα της αφερεγγυότητας των Ελλήνων. Χάθηκε η εμπιστοσύνη, υπάρχει καχυποψία και οι φωνές να ανοίξουν όλοι οι Σύνδεσμοι διαιτητών της χώρας, μαζί και η Ομοσπονδία τους, που πρέπει να κάνει κουμάντο, είναι πιο έντονες από ποτέ.
Στο κομμάτι αυτό δεν λείπει και η Κέρκυρα, ο Σύνδεσμος της οποίας εδώ και έντεκα χρόνια είναι τυπικά ενεργός, αλλά ουσιαστικά χωρίς κανένα αντικείμενο. Ακόμη και τα ποσοστά που δίνουν οι διαιτητές μετά από κάθε αγώνα, τα παίρνει η Ένωση και οι αντιδράσεις από παντού, αλλά και η πίεση να σταματήσει αυτό, είναι καθημερινές.
Μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψή στο νησί του Υφυπουργού αθλητισμού Λ. Αυγενάκη ο πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών κ. Αρμενιάκος μεταξύ άλλων του υπενθύμισε και αυτό, ενώ ο στόχος όλων των διαιτητών είναι να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα του Συνδέσμου.
Δεν είναι μόνο τα ποσοστά, αλλά κυρίως ότι δε γίνεται σωστά η εκπαίδευση και δεν είναι θέμα εκπαιδευτή, δεν υπάρχουν παρατηρητές ώστε να βοηθάνε τα παιδιά να βελτιωθούν και να τους υπενθυμίσουν τα λάθη τους κλπ. Σαν απόδειξη είναι η φτωχή αξιολόγηση των Κερκυραίων και για το 2020-21 η φτωχότερη από κάθε άλλη φορά.
Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους διαιτητές που «ονομάστηκαν» την τελευταία πενταετία και ανάμεσά τους και της Κέρκυρας. Ο Ν. Κούλιας ήταν εκπαιδευτής και συνολικά 42 ήταν οι νέοι διαιτητές, όπως αναφέρει και ο Σύνδεσμος της Κέρκυρας. Όμως μόλις το 30% αυτών συμμετέχει ως σήμερα στα πρωταθλήματα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους οι περισσότεροι απείχαν.  Δεν κάνουμε εικασίες για τους λόγους της αποχής, βλέπουμε το αποτέλεσμα που κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι.
Η όλη κατάσταση δείχνει να μην είναι αναστρέψιμη, ο Σύνδεσμος της Κέρκυρας και οι παλιοί διαιτητές, θέλουν οι σημερινοί εν ενεργεία να «επιστρέψουν σπίτι τους».  Η σημερινή διοίκηση ΕΠΟ, παρ΄ ότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα ανοίξει Συνδέσμους κλπ, ΔΕΝ έκανε απολύτως τίποτε και επειδή σε δυο μήνες θα έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ, περιμένουμε να δούμε τις νέες προεκλογικές υποσχέσεις των υποψηφίων.
Όπως και να έχει και μένοντας στα της Κέρκυρας, εκτιμούμε ότι πρέπει άμεσα να ξαναλειτουργήσει ο Σύνδεσμος και όλοι οι διαιτητές να επιστρέψουν εκεί. Το μοντέλο της τελευταίας πενταετίας δείχνει ότι απέτυχε (χωρίς να έχει ευθύνη ο εκπαιδευτής) και καλό είναι να ανοίξουν τα μυαλά και των υποψηφίων στο νησί για το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΚ που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν εντός του 2020. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια