Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Η μνήμη μας στέκεται με σεβασμό, δόξα και τιμή στο ηρωικό εκείνο κατόρθωμά του»

Μπιάγκης Δημήτρης
06 Αυγούστου 2020 / 13:22

Το μήνυμα του Βουλευτή Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής για την επέτειο των 20 χρόνων από τη θυσία του υποσμηναγού, Αθανάσιου Μπεσλεμέ, που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας εξαιτίας πτώσης του αεροσκάφους τύπου PZL, το οποίο χειριζόταν

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ Δ. ΜΠΙΑΓΚΗ).  Γραπτή δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Υποσμηναγού, Αθανάσιου Μπεσλεμέ, σε αεροπορικό δυστύχημα στην Κέρκυρα.

«Στις 7 Αυγούστου του 2000, στην περιοχή Τρουμπέτα προς Κράτσαλο, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι στην περιοχή, ο Υποσμηναγός Αθανάσιος Μπεσλεμές επιχειρούσε την τελευταία διατεταγμένη του επικίνδυνη ρίψη νερού για να σβήσει την πύρινη λαίλαπα που απειλούσε τα παρακείμενα σπίτια.

Πετούσε με το αεροσκάφος PZL M-18 της 359ης ΜΑΕΔΥ. Λίγο αργότερα, είχε σκοπό να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, καθώς θα έπεφτε το σκοτάδι και θα απαγορευόταν να επιχειρήσει ξανά λόγω σκότους. Δυστυχως, το PZL που χειριζόταν μπλέκεται σε καλώδια της ΔΕΗ, πέφτει και συντρίβεται στο έδαφος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ετούτη τη μέρα, η μνήμη μας στέκεται με σεβασμό, δόξα και τιμή στο ηρωικό εκείνο κατόρθωμά του, που τον κατατάσει επάξια στο πάνθεον των ηρώων που έδωσαν με αυτοθυσία τη ζωή τους, εκτελώντας με ευσυνειδησία και θάρρος το καθήκον τους και αποτίει τον απαιτούμενο φόρο τιμής, τόσο σε εκείνον αλλά και σε όλους όσοι εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον ακήρυχτο πόλεμο του πύρινου εχθρού στον οποίο εισέρχεται η χώρα μας κάθε καλοκαίρι.

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον αδόκητο χαμό του Λαμιώτη Υποσμηναγού Θανάση Μπεσλεμέ, που έπεσε στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο νησί μας.

Η Κέρκυρα δεν τον ξεχνά, θα συνεχίσει να τον τιμά όπως του αξίζει, και το μνημείο του στο σημείο που έλαβαν τέλος οι ριψοκίνδυνες και σωτήριες πτήσεις του, θα στέκει αγέρωχο για να μας θυμίζει ετούτη τη θυσία των ηρωικών ανθρώπων, που τολμούν, παρά τις αντιξοότητες, να τα βάλουν με τον πύρινο εχθρό και να μείνουν χαραγμένοι για πάντα στη μνήμη μας και την ιστορία».