Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απομακρύνθηκε το δύσοσμο κοντέινερ από τη Λαϊκή Αγορά

Λαϊκή αγορά
06 Αυγούστου 2020 / 12:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχετικά ανεκτή είναι τα τελευταία 24ωρα η διέλευση από την περιοχή της βόρειας πύλης της Λαϊκής Αγοράς (πάρκινγκ).

Αυτό που (δεν) βλέπει κανείς στη φωτογραφία είναι το δύσοσμο κοντέινερ που χρησιμοποιούσαν οι πωλητές της Λαϊκής Αγοράς για την απόρριψη των οργανικών υπολλειμμάτων. Μιλώντας στο enimerosi.com, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης, επεσήμανε ότι παρ' όλες τις συστάσεις, ορισμένοι επαγγελματίες εξακολουθούσαν να πετούν χύδην υπολλείμματα ψαριών και λαχανικών. 

Το αποτέλεσμα ήταν, όπως θα έχουν διαπιστώσει όλοι -φυσικά και πολλοί τουρίστες- να χρειάζεται κανείς ...αντιασφυξιογόνο μάσκα για να περάσει από την περιοχή, ειδικά όταν «σφίγγουν οι ζέστες».
Κατάσταση που δεν αρμόζει σε τουριστική, ούτε και σε καμία άλλη κατοικημένη περιοχή.  

Στο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες να μετριαστεί το πρόβλημα, με πλυσίματα του κοντέινερ, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. 
Αυτός ήταν ο λόγος που η υπηρεσία Καθαριότητας αποφάσισε να το απομακρύνει, τουλάχιστον όσο η θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές. 

«Η πρακτική ορισμένων επαγγελματιών, δεν μας άφησε άλλη επιλογή» λέει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, «υπάρχουν εταιρείες που συγκεντρώνουν τα οργανικά απόβλητα, αλλά έχουν οικονομική επιβάρυνση για τους καταστηματάρχες. Εν ανάγκη, μπορούν να κάνουν συμφωνία δύο ή τρία μαγαζιά μαζί».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν παρέχεται από τον Δήμο αυτή η υπηρεσία, ο Γ. Σερεμέτης απάντησε ότι υπάρχει στο σχεδιασμό η λειτουργία δικτύου οργανικών αποβλήτων και η προμήθεια "καφέ" αποριμματοφόρων. Ούτως ή άλλως επιβάλλεται και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αυτό ωστόσο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά.

Στο σημείο έχουν μείνει πλέον δύο υπόγειοι κάδοι και δύο πράσινοι - αν συνεχιστεί βέβαια η ίδια πρακτική, είναι περίπου βέβαιο ότι η περιοχή θα συνεχίσει να βρωμάει απελπιστικά. 

  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.