Ιστιοπλοϊκό στους Παξούς παρέσυρε άλλο σκάφος λόγω κακοκαιρίας

Ιστιοπλοϊκό στους Παξούς παρέσυρε άλλο σκάφος λόγω κακοκαιρίας

ΠΑΞΟΙ(ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ). Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της Τετάρτης στην περιοχή του βόρειου Ιονίου, ιστιοπλοϊκό σκάφος στους Παξούς παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα να παρασύρει και άλλο σκάφος.

06
Aυγούστου / 2020

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η Λιμενική Αρχή Παξών ενημερώθηκε τι πρωί της Τετάρτης από τον κυβερνήτη του ιστιοφόρου ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Π. 9775, ότι άλλο σκάφος με όνομα ''ΚΑΤΑΛΕΓΙΑ'' Ν.Π. 12289 ξέσυρε την άγκυρά του λόγω έντονων τοπικών καιρικών φαινομένων και παρέσυρε το ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ''.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσαν ότι το ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'', είχε επικαθίσει σε αβαθή κοντά στην ακτή.

Τα δύο σκάφη με οκτώ επιβαίνοντες έκαστο, οδηγήθηκαν στο λιμένα Λάκκας Παξών, όπου προσέδεσαν  με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντές τους καλά στην υγεία τους, ενώ ο Κυβερνήτης του ''ΚΑΤΑΛΕΓΙΑ'' δήλωσε μηχανική βλάβη του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης των βλαβών από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ