Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή αγωνίας του ΚΓΣ για το μέλλον του στίβου (video)

Συνέντευξη τύπου
05 Αυγούστου 2020 / 16:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. φιλοξένησε συνέντευξη τύπου

με αφορμή το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ της Σπυριδούλας Καρύδη. Μια συνέντευξη που ουσιαστικά ήταν κραυγή αγωνίας για το μέλλον του στίβου στο νησί, αφού ο ΚΓΣ μένει χωρίς κλειστό και τα παιδιά που πήραν τόσα χρυσά μετάλλια στους Πανελλήνιους αγώνες φέτος, αλλά και η Σπυριδούλα που είναι αθλήτρια πλέον Παγκόσμιας εμβέλειας δε θα μπορούν να κάνουν σωστά τη χειμερινή τους προετοιμασία που είναι το Α και το Ω των επιτυχιών.

Μίλησαν ο πρόεδρος του ΚΓΣ, Γρηγόρης Μάστορας, ο προπονητής Παύλος Σκορδίλης και η Σπυριδούλα Καρύδη. Και οι τρεις τόνισαν την τεράστια ανάγκη για το κλειστό προπονητήριο του ΚΓΣ στις Αλυκές και για τις ανάγκες της νεολαίας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν στο μέλλον να μας χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις.



Ο κ. Μάστορας στην ομιλία του είπε μεταξύ των άλλων ότι «Η σημερινή συνέντευξη αφορά το ρεκόρ που έκανε η Σπυριδούλα  και γίνεται προς τιμήν της και θέλω να υπενθυμίσω με την αφορμή αυτή κάποια πράγματα. Η αθλήτρια αυτή όπως και άλλοι (Μονόπωλης, Ματζουρογιάννης, Δουκατέλης) βοηθήθηκαν πολύ από τις κλειστές εγκαταστάσεις που έκανε ο ΚΓΣ στου Βρυώνη, μπορούσαν αυτά τα παιδιά τις βροχερές μέρες των τελευταίων 5 ετών να προπονούνται μέσα και να φτάσουν στις αξιόλογες επιδόσεις, που αν δεν υπήρχαν τα δεδομένα δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί. Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις δεν θα παραμείνουν στον ΚΓΣ, δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα που εμείς εδώ και 40 χρόνια προσπαθούμε να το λύσουμε με το κλειστό γυμναστήριο που επιθυμούμε να φτιάξουμε στο ιδιόκτητο οικόπεδο στις Αλυκές Ποταμού, που είναι πλήρως αδειοδοτημένο μέχρι και την οικοδομική άδεια. Αυτή η ιστορία κρατάει 40 χρόνια αφού λείπει η χρηματοδότηση και θα πρέπει η πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος να συντρέξουν για να πραγματοποιηθεί. Πίσω από αυτά τα παιδιά υπάρχουν και άλλα ταλέντα που τα προσεχή χρόνια θα εκπλήξουν τους Κερκυραίους».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η προσπάθεια χρηματοδότησης βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά έχει τις επιφυλάξεις του, αφού μετά από 40 χρόνια υποσχέσεων υπάρχει σχετική δυσπιστία. Έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον Παύλο, που ήταν παλιός αθλητής, μετά προπονητής και ανέδειξε πολλά ταλέντα, ενώ για την Καρύδη τόνισε «τι να πω για τη Σπυριδούλα η οποία έχει σηκώσει τη σημαία της Κέρκυρας, του συλλόγου αλλά και της πατρίδος πάρα πολύ ψηλά. Είναι παράδειγμα προς μίμηση και πάνω από όλα να το ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό και προσγειωμένο παιδί. Της εύχομαι στο μέλλον κάθε επιτυχία και να ξέρει ότι ο σύλλογος θα είναι πάντα κοντά της, σε ότι μπορέσουμε στη σταδιοδρομία της να την βοηθήσουμε».

Ο Παύλος Σκορδίλης μίλησε για μεγάλη προσπάθεια που έκανε τα τρία τελευταία χρόνια η Σπυριδούλα, η οποία κορυφώθηκε τη φετινή χρονιά. Είχαν βάλει φέτος στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες και το Πανευρωπαϊκό στη Γαλλία τον Αύγουστο. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, στο ξεκίνημα κέρδισε το Πανελλήνιο Ανδρών - Γυναικών στο κλειστό, γυρίσανε για να ξεκινήσουν τον 2ο κύκλο προετοιμασίας αλλά δυστυχώς ήρθε η πανδημία και η ματαίωση των αγώνων.



«Αποφασίσαμε με τη Σπυριδούλα να συνεχίσουμε την προετοιμασία και να περιμένουμε μέχρι να «ανοίξουν» κάποιοι αγώνες και Πανελλήνια πρωταθλήματα και να πιάσουμε τις επιδόσεις αυτές που είχαμε βάλει στόχο. Δούλεψε πάρα πολύ, με διπλές προπονήσεις και τις Κυριακές, κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε βουνά, σε παραλίες, προσεκτικά, πήρε τα βάρη και δούλευε σπίτι της και φτάσαμε να μπούμε στους αγώνες με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, με πανελλήνια ρεκόρ στο τριπλούν,  στο μήκος και μας χαροποίησε πολύ αυτό, στο τριπλούν η επίδοση μπορούσε να την οδηγούσε ακόμη να ήταν και στην 1η θέση στο παγκόσμιο,  αλλά και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. Ίσως να είναι για καλό της η μετάθεση για του χρόνου, να είναι καλύτερα τα πράγματα  με καλύτερες προπονήσεις και καλύτερες επιτυχίες που θα έχει».

Στη συνέχεια συνέδεσε το προπονητήριο στου Βρυώνη με τις μεγάλες επιτυχίες αναφέροντας Ματζουρογιάννη, Μονόπωλη, Ρωμαίου και Νεράντζη, που ξεχώρισαν σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τη Σπυριδούλα που έβγαλε όλο τον προγραμματισμό της τον χειμώνα στον συγκεκριμένο χώρο. «Θα ήταν αδύνατον να εμφανίζαμε σήμερα αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. Μετά το κλείσιμο έχουμε μαύρα σύννεφα, ιδιαίτερα για το τμήμα του στίβου που δεν έχει που να κάνει προπόνηση τη χειμερινή περίοδο. Πίσω από τη Σπυριδούλα είναι πολλά παιδιά, που τα είδαμε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, παιδιά που θα μείνουν στον δρόμο. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για χρηματοδότηση  του κλειστού στις Αλυκές».

Τελευταία μίλησε η Σπυριδούλα η οποία είπε ότι ο Κερκυραϊκός είναι πολύ παλιός ιστορικός σύλλογος, της αρέσει που είναι κομμάτι της ιστορίας αυτής, ενώ τόνισε ότι δε θα μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά, αν δεν είχε το κλειστό να κάνει προπονήσεις τον χειμώνα.

Η Κέρκυρα είναι ένα βροχερό μέρος, δε θα ήταν δυνατό να γίνει το πρόγραμμα της προετοιμασίας του χειμώνα και χωρίς το κλειστό θα είναι μια μαύρη μέρα για τον κερκυραϊκό αθλητισμό, πόσο μάλλον και γι’ αυτήν που είναι πολύ σημαντική η χρονιά, αφού είναι προολυμπιακή και υπάρχουν πολλοί αγώνες. Έδειξε προβληματισμένη λέγοντας «δεν ξέρω τι θα κάνω». Είπε ότι πρέπει να κινηθούν γρήγορα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει κάτι και να χρηματοδοτήσει η πολιτεία το έργο στις Αλυκές.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια