Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επταήμερη καραντίνα εισερχομένων από την Αλβανία

πολιτική προστασία
04 Αυγούστου 2020 / 18:38
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ενόψει 15αύγουστου προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας κέντρων διασκέδασης και σε τοπική κλίμακα εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί από την υγειονομική συγκυρία.

ΑΘΗΝΑ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ). Ένα πακέτο μέτρων περιορισμού και επαγρύπνησης, ανακοίνωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, επικαλούμενος την ανησυχία που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στη Χώρα και ενόψει των μετακινήσεων του 15αύγουστου.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον περιορισμό της κίνησης από την Αλβανία, ανακοινώνοντας ότι από την Τετάρτη 5/8 κλείνει ο μεθοριακός Σταθμός στην Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00 το πρωί. Από τη Δευτέρα εγκαθίσταται εκεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ οι εισερχόμενοι στη Χώρα από την Αλβανία θα παραμένουν σε απομόνωση μιας εβδομάδας.
Παραμένει το ανώτατο όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις ενώ προβλέπονται περιορισμοί και κλείσιμο σε κέντρα διασκέδασης σε τοπική κλίμακα εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί.
Τονίζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πλοία, σε εσωτερικούς χώρους και γραφεία, που έρχονται σε επαφή με κόσμο, δημόσια και ιδιωτικά, σε σκάλες, ακόμα και σε ανοικτούς χώρους εφόσον παραβιάζονται οι αποστάσεις.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.