Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τσιόδρας: 121 νέα κρούσματα, κανένας θάνατος

κορονοϊός
04 Αυγούστου 2020 / 18:10
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Να ρίξουμε τον συντελεστή μετάδοσης R, κάτω από 1, επισήμανε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας, που επανεμφανίσθηκε στην ενημέρωση των συντακτών λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

ΑΘΗΝΑ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ). Ο καθηγητής επισήμανε τον κίνδυνο για νέο κύμα και στη Χώρα μας. Αναφέρθηκε στην αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων αλλά και των εισαγόμενων. Υπογράμμισε με σημασία ότι στα 113 νέα κρούσματα στην Αττική από 31/7-2/8 μόνον το 10% είναι εισαγόμενο.
Καινούργια εμπειρία, τα κρούσματα σε νεαρότερες ηλικίες, που απειλούνται. Αυξημένη μεταδοτικότητα στην εστίαση και τα μπαρ, τις κοινωνικές εκδηλώσεις.
Δεν είναι το γνωστό το μακροπρόθεσμα τίμημα του κορονοϊού στην υγεία μας.

Στην Αθήνα βρέθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου Κερκύρας, Λ. Ρουμπάτης για να συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.