Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΓΣ: «Χρηματοδοτήστε το κλειστό προπονητήριο»

Χάντμπολ
04 Αυγούστου 2020 / 17:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί το τμήμα χάντμπολ του Κερκυραϊκού να είναι μόλις τριών ετών, αλλά κατάφερε να φτάσει στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος

σε παίδες και κορασίδες. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς του Νίκου Πέρρου και των συνεργατών του, αλλά πιθανόν δε θα μπορούσε να πετύχει αυτή τη μεγάλη διάκριση αν δεν υπήρχε ο χώρος στου Βρυώνη όπου γίνονταν οι προπονήσεις. Ένας χώρος που πρέπει να αφήσει ο ΚΓΣ σε έναν μήνα. Και πέραν του χάντμπολ, όλες οι μεγάλες διακρίσεις στον στίβο από τα παιδιά κάτω των 20 χρόνων έχουν σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας χάρη στο κλειστό του Βρυώνη με τους διαδρόμους ταχυτήτων και τα σκάμματα για τα άλματα. Ευτυχώς που βρέθηκε ο κ. Δαυίδ, ο οποίος και είχε παραχωρήσει τον χώρο και στήριξε και οικονομικά τον ΚΓΣ, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει τώρα.
Τώρα υπάρχει μόνο η κραυγή αγωνίας 40 σχεδόν χρόνων του Κερκυραϊκού, να έχει το δικό του κλειστό, στον χώρο που του είχε παραχωρηθεί με παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη στις Αλυκές. Ένα έργο έτοιμο από όλες τις απόψεις, με το μόνο που λείπει να είναι η χρηματοδότηση.
Σε συζήτηση που είχαμε με άνθρωπο της διοίκησης μας είπε ότι η απάντηση των αρμοδίων είναι πως χρειάζονται σχεδόν πέντε εκατομμύρια ευρώ για να γίνει όλο αυτό, ενώ η θέση του ΚΓΣ ήταν να γίνει κάτι με μικρότερο κόστος, κάτι για την αθλούμενη νεολαία. Βέβαια αυτή η συζήτηση έγινε πρόσφατα με την επίσκεψη του Λ. Αυγενάκη, αλλά η αγωνία, η πίεση και η προσπάθεια να πάρει ο ΚΓΣ αυτό που δικαιούται είναι δεκαετιών. Και μπορεί πιο πριν να υπήρχαν δικαιολογίες, αλλά σήμερα το έργο είναι πια «ώριμο».
Όλοι αυτοί που τέσσερις δεκαετίες τάζουν και παίρνουν τις ψήφους του κόσμου δεν πρόταξαν ακόμη και την καρέκλα τους για να γίνει κάτι. Επαναπαύτηκαν στην εκλογή τους με ψεύτικες υποσχέσεις και ο Κερκυραϊκός συνεχίζει να κάνει περήφανους τους Κερκυραίους, παρόλο που οι πολιτικοί υπόσχονται, έρχονται και φεύγουν και δε γίνεται τίποτα.
Το τμήμα της χειροσφαίρισης επανήλθε με μία ακόμα ανακοίνωση, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, η οποία αναφέρει: «Ο Κερκυραϊκός ΓΣ (1893) ανεβάζει πολύ τον πήχη σε ποσότητα (εκατοντάδες νέοι και νέες αθλούνται με τον Δισκοβόλο στο στήθος- έμβλημα) και ποιότητα (δεκάδες διακρίσεις και ρεκόρ), βαδίζοντας στη δεύτερη εκατονταετηρίδα ζωής. Προχωράει κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε πείσμα και όσων επί 39 χρόνια (πρωθυπουργών - υπουργών - βουλευτών) υπόσχονται αθλητικές εγκαταστάσεις στον Κερκυραϊκό και γήπεδα στην «πάμπτωχη» Κέρκυρα. Υποσχέσεις που δεν κοστίζουν και κυκλοφορούν μόνο κοντά σε εκλογές. Και οικόπεδο φρόντισε ο ΚΓΣ να διαθέτει ιδιόκτητο, 20 στρέμματα και μελέτες διαθέτει και ό,τι χρειάζεται έτσι που να χαρακτηριστεί «ώριμο» το έργο. Υποκρισία εδώ και τώρα χρηματοδοτήστε το κλειστό προπονητήριο του ιστορικού ΚΓΣ, σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην ιστορία του και στην προσφορά του. Το πανό στα τείχη του «Γυμναστηρίου» είναι εκεί για να σας το θυμίζει κύριοι και κυρίες».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια