Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παρουσίαση του βιβλίου «Όπως πριν χρόνια και μέρες»

Βιβλίο
04 Αυγούστου 2020 / 16:38

Κύρια ομιλήτρια της παρουσίασης ήταν η Δήμητρα Γεμιτζόγλου, η οποία μάλιστα είναι και η μεταφράστρια του βιβλίου του Γερμανού, Δρ. Klaus Biedermann

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στο καφέ ΑΚΤΑΙΟΝ η παρουσίαση του βιβλίου “Όπως πριν χρόνια και μέρες” του Δρ. Klaus Biedermann.

Κύρια ομιλήτρια της παρουσίασης ήταν η Δήμητρα Γεμιτζόγλου, η οποία μάλιστα είναι και η μεταφράστρια του βιβλίου. Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία σύντομη εισαγωγή του γερμανού συγγραφέα, την οποία διερμήνευσε στο κοινό η Δήμητρα Γεμιτζόγλου.

Στην συνέχεια, η ίδια προχώρησε στην ανάγνωση κάποιων αποσπασμάτων που έδωσαν στο κοινό μια γλυκιά ιδέα για το περιεχόμενο του βιβλίου. Η παρουσίαση έκλεισε με ένα μικρό λόγο του συγγραφέα, τον οποίο, πάλι, διερμήνευσε η μεταφράστρια στο κοινό. Έπειτα, ο κόσμος μπορούσε να αγοράσει ένα αντίγραφο του βιβλίου, το οποίο εκείνη την ώρα θα υπέγραφε ο συγγραφέας.

Ο Klaus, όπως και πολλοί άλλοι, μαγεύτηκε από την Κέρκυρα από την πρώτη κιόλας φορά που την επισκέφθηκε όταν, όπως χαρακτηριστικά θυμάται, ο πλέον τουριστικός Αρίλλας είχε ελάχιστα σπίτια. Συνέχισε να επισκέπτεται το νησί συχνά και όταν πριν 2-3 μήνες συνταξιοδοτήθηκε, αποφάσισε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στην Κέρκυρα. Το μυθιστόρημα “Όπως πριν χρόνια και μέρες” είναι ένα αφιέρωμα στο υπέροχο αυτό νησί και τους ανθρώπους του. 

Στο μυθιστόρημα εξελίσσονται δύο παράλληλες ερωτικές ιστορίες.

Η μία είναι φανερή και πρόκειται για την τυχαία γνωριμία δύο ανθρώπων στην Κέρκυρα και τον παράφορο έρωτά τους που συναντάει αμέτρητες δυσκολίες.

Η δεύτερη ιστορία, κρυμμένη πίσω από τις λέξεις, είναι αυτή του έρωτα που τρέφει ο συγγραφέας για την Κέρκυρα. Περιγράφει το νησί μέσα από τα μάτια ενός ξένου, που δεν έχει ξανά δει πώς μαζεύουν τις ελιές στα χωριά, που δεν έχει ξανά δει τα καράβια να σαλπάρουν. 

Ο άνθρωπος αυτός, αγάπησε τόσο την Κέρκυρα που αισθάνθηκε την ανάγκη να ζήσει μία δεύτερη ζωή σε αυτό το νησί, μέσα από αυτό του το βιβλίο.