Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα από Τσιόδρα & Χαρδαλιά

ΕΟΔΥ
04 Αυγούστου 2020 / 12:18

«Ξανασμίγει» το δίδυμο Τσιόδρα-Χαρδαλιά, εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 4 Αυγούστου στις 18:00 - «Αν μας ξαναδείτε μαζί, να ανησυχήσετε...», είχε πει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τον περασμένο Μάιο στην τελευταία κοινή του εμφάνιση με τον καθηγητή-λοιμωξιολόγο

ΑΘΗΝΑ.  Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου, στις 18:00.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον Covid19, καθηγητή-λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος επανέρχεται έπετια από αρκετό καιρό.

Ανατρέχοντας στην τελευταία εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα σε επίπεδο δημόσιας ενημέρωσης, υπάρχει μια ατάκα του... παρτενέρ του καθηγητή-λοιμωξιολόγου, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, που -ίσως και να- σημαίνει πολλά σε συνδυασμό με την αποψινή επανεμφάνιση του διδύμου...

«Άμα μας ξαναδείτε να ανησυχήσετε...», είχε υπογραμμίσει στην τελευταία καθημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς τον περασμένο Μάιο, με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του.

Ενδεχομένως το αποψινό... reunion Τσιόδρα-Χαρδαλιά να συβολίζει την εγρήγορση που επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης, προκειμένου ν' αποφευχθεί το «σενάριο» της ραγδαίας αύξησης -αυτής που θα θεωρείται εκτός ελέγχου- των κρουσμάτων στην ελληνική επικράτεια.

Το ότι μέχρι στιγμής, παρά το άνοιγμα των συνόρων και της επανεκκίνησης του Τουρισμού, η κατάσταση με την πανδημία στην Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει (σ.σ. πρόσφατα, άλλωστε, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ γνωρίζει επακριβώς όλα τα κρούσματα στη χώρα, απ 'όπου κι αυτά προέρχονται), σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσει καθυσυχαστικά.

Με αυτό ως δεδομένο, δεν θα πρεέπει να θεωρείται περίεργο το ότι η κυβέρνηση ίσως θέλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τώρα που μπαίνουμε στην «καρδιά» της -«κουτσουρεμένης» και περίεργης κατά τ' άλλα- τουριστικής σεζόν του 2020 προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα από υγειονομικής άποψης.