Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή συνέλευση για το γήπεδο στον Αγ. Νικόλαο

Αθλητικές εγκαταστάσεις
03 Αυγούστου 2020 / 17:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τριπλή υπόσχεση τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους ανθρώπους του Κεραυνού Αγ. Νικολάου, ότι το γήπεδο θα φτιαχτεί,

θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας και θα δοθεί για χρήση, είναι στον «αέρα». Η πρώτη υπόσχεση από τη διοίκηση της ΕΠΣΚ, ότι θα το κάνει η ΕΠΟ, αποδείχθηκε προεκλογικό τρικ. Η δεύτερη υπόσχεση και η έγκριση χρηματοδότησης από 3/12/2019 από τον Δήμο, που λήγει στις 31/12/2020, φοβίζει τους ανθρώπους του Κεραυνού ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και ότι θα χαθεί η χρηματοδότηση. Υπάρχει και μια ακόμα από την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για το μέλλον.
Ο Κεραυνός που επέστρεψε στην Α1 μετά από πολλά χρόνια, θέλει το δικό του γήπεδο να είναι λειτουργικό και όχι βοσκότοπος όπως κατάντησε τα τελευταία 15 χρόνια και για τον λόγο αυτό η ομάδα κάλεσε την Τετάρτη 5 Αυγούστου τους κατοίκους του χωριού σε λαϊκή συνέλευση, με στόχο να πιέσει και να πάρει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει, δηλαδή ένα λειτουργικό γήπεδο.
 
Η ανακοίνωση: «Εν όψει του διαφαινόμενου κινδύνου να χαθούν τα χρήματα που έχουν πιστωθεί και δρομολογηθεί για την αναβάθμιση του αθλητικού μας σταδίου, με πρωτοβουλία του αθλητικού μας συλλόγου καλούνται: Όσοι συγχωριανοί υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης (δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη κοινοτικού συμβουλίου), όσοι συγχωριανοί μας έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στο παρελθόν, εκπρόσωποι και μέλη των ενεργών συλλόγων του χωριού μας και φυσικά όλοι οι κάτοικοι του χωριού, να συμμετάσχουν στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 05/08/2020 και ώρα 8.30 μμ, στον προαύλιο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου.
Παρ΄ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει τόσα χρόνια, παρόλο που υπάρχει η έγκριση και η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του αθλητικού μας σταδίου, με διάφορα τεχνοκρατικά τεχνάσματα, είμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για το χωριό μας να πάνε αλλού και το όνειρο για ένα αθλητικό στάδιο σύγχρονο που θα φιλοξενήσει ξανά μετά από χρόνια τα γέλια των παιδιών μας, να χαθεί για πάντα. Σε αυτή την αδικία θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Το γήπεδο ανήκει σε όλο το χωριό, για αυτό και οι αποφάσεις για το πώς θα απαντήσουμε σε αυτή την κατάφορη παραβίαση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και δημοκρατίας που υφιστάμεθα, θα πρέπει να παρθούν από όλους. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας ώστε να διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια