Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άναψε (ξανά) με την αλλαγή της βάρδιας!

χυτα
31 Ιουλίου 2020 / 20:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καίγεται απ΄ άκρη σ΄ άκρη το αποκαλούμενο και τέταρτο κύτταρο στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Πρόκειται για τον συσσωρευμένο όγκο των σκουπιδιών, που τροφοδοτείται ο δεματοποιητής.

Και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά, και σ' αυτήν την περίπτωση, άναψε με την αλλαγή της βάρδιας των εργαζομένων στην εγκατάσταση. Την προηγούμενη φορά ήταν λίγο μετά τις 22:00, τώρα ήταν λίγο μετά τις 18:00. Όπως και νάχει το πράγμα, η φωτιά είναι μεγάλη, βοηθουσών και των καιρικών συνθηκών και αντιστέκεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων, πυροσβεστικών δυνάμεων και των εναέριων μέσων. Όσο υπήρχε το φως της ημέρας επιχειρούσαν τα δυο pzl και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, που γέμιζε τον κάδο του στον όρμο των Γουβιών. 
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και γι' αυτό η δήμαρχος Μ. Υδραίου γνώρισε στους περιοίκους ότι ο Δήμος έχει μισθώσει δωμάτια σε ξενοδοχείο, προκειμένου να μείνουν εκεί όσο χρειαστεί. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, Μ. Παπανικολοπούλου, ο επίμαχος μεγάλος όγκος των σκουπιδιών, που άναψε δυο φορές μέσα σε ένα μήνα, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, τουλάχιστον σύμφωνα με την σύμβαση για τη δεματοποίηση των σκουπιδιών. Ο σύλλογος λέει, είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει.