Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωταθλητές με ομάδες της Θεσσαλονίκης

Κερκυραίοι αθλητές
31 Ιουλίου 2020 / 19:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακούγεται πολλές φορές ότι αν ένας αθλητής δεν ανοίξει τα φτερά του και δε φύγει από την Κέρκυρα δεν μπορεί να διακριθεί

σε υψηλό επίπεδο, όσον αφορά ομαδικό άθλημα και αυτό φαίνεται καθημερινά με τα παραδείγματα των Κερκυραίων που έχουν ξεχωρίσει.
Να μιλήσουμε πρώτα για τους Ολυμπιονίκες Μαρία Γεωργάτου και Σπύρο Γιαννιώτη. Η Μαρία από 12 χρόνων βρέθηκε στην Αθήνα «εσώκλειστη» για προπονήσεις και έφτασε στην κορυφή του κόσμου, ως Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη ρυθμική γυμναστική και χάλκινη Ολυμπιονίκης. Ο Σπύρος Γιαννιώτης πήγε 16 χρόνων στον Ολυμπιακό, έχει κερδίσει παγκόσμιες πρωτιές και ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο. Υπάρχουν δεκάδες αθλητές του χάντμπολ που αγωνίστηκαν σε επαγγελματικό επίπεδο σε Εθνική και εξωτερικό, παίκτες του μπάσκετ που έφτασαν στην Εθνική, μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, ακόμα και στο βόλεϊ, όπου ο Ασπιώτης έφυγε από τον Αρχίλοχο Λευκίμμης και τώρα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.
Δεν είναι το κλίμα, ούτε οι μη ικανοί προπονητές στο νησί, αλλά οι γενικότερες συνθήκες και κυρίως οι αθλητικές υποδομές, καθώς, δεν είναι το ίδιο να έχεις έως 20 ώρες προπόνηση σε κλειστό σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ κλπ, με το να έχεις 5 έως 8. Δε δουλεύεις το ίδιο σε ένα επαγγελματικό σωματείο , από ότι σε ένα ερασιτεχνικό. Δεν αντιμετωπίζεις το ίδιο δυνατούς αντιπάλους, που σε κάνουν καλύτερο, όταν οι ομάδες του νησιού είναι στις χαμηλότερες κατηγορίες. Αυτή είναι η μοίρα των Κερκυραίων λόγω γεωγραφικής θέσης, λόγω έλλειψης δυνατοτήτων για σοβαρή προπόνηση και λόγω δυναμικότητας των αντιπάλων.
Όλα αυτά τα τονίζουμε για να μιλήσουμε για δύο αδέλφια που βρέθηκαν από μικρά στη Θεσσαλονίκη και φέτος πήραν πρωταθλήματα, τον Γιώργο και τη Γωγώ Κουλούρη, παιδιά του Μάκη Κουλούρη, μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, όπου ο Γιώργος βρέθηκε στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έχει πάρει  πρωτάθλημα Ελλάδος Κ15 και φέτος πήρε και το αντίστοιχο στην Κ17, παίζοντας στον τελικό με τον Ολυμπιακό στη Λαμία.
Η Γωγώ Κουλούρη ξεκίνησε χάντμπολ στον Φαίακα, όπου αφού ξεχώρισε, έφτασε στα αντίστοιχα ηλικιακά κλιμάκια 14-15 χρόνων και πήρε μεταγραφή για την ΑΕ Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη. Φέτος πήρε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και μάλιστα ήταν και ΜVP, μία μεγάλη διάκριση για την Κερκυραία αθλήτρια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια