Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝ.Α.Σ.Α.: «Με τους πολίτες της Ζακύνθου ή με τους «πελάτες» του Άδωνι, κυρία Κράτσα;»

ΑΝ.Α.Σ.Α.
31 Ιουλίου 2020 / 09:53

«Βέλη» κατά της Περιφερειάρχη, για το θέμα της αγοραπωλησίας στα Ορεινά Ζακύνθου, το οποίο εισηγείται η ΑΝ.Α.Σ.Α. στο σαββατιάτικο (1/8) περιφερειακό συμβούλιο, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α. με επικεφαλής τον πρών Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, με αφορμή το θέμα της αγοραπωλησίας στα Ορεινά Ζακύνθου, το οποίο εισηγείται για συζήτηση στη συνεδρίαση του Σαββάτου 1η Αυγούστου στο περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το θέμα της απατηλής αγοραπωλησίας στα Ορεινά της Ζακύνθου φέρνει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ΑΝΑΣΑ.

Πρόκειται για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του Δημοσίου, με τις οποίες επιχειρείται 15.0000 στρέμματα δημόσιας, δημοτικής, εκκλησιαστικής και ιδιωτικής γης να περάσουν στα χέρια «επενδυτών» του Κατάρ για να τα «αξιοποιήσουν» κατά τον τρόπο που αυτοί γνωρίζουν. Η έκταση αντιπροσωπεύει το 15% της ζακυνθινής γης!

Ένα Επτανησιακό δηλαδή Βατοπέδι, που έχει προκαλέσει ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων και σφοδρές αντιδράσεις στην ζακυνθινή κοινωνία και τους φορείς .
Μια «επένδυση»-κλοπή, με την πλήρη στήριξη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, αλλά και της (ζακυνθινής καταγωγής) περιφερειάρχου κας Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Θυμίζουμε την σχετική αναφορά, από τον Γενάρη 2020, της κας Κράτσα σε δημοσιογραφική εκπομπή:

«Πάνε Υπουργοί στο Κατάρ, και κάθονται μία ώρα έξω από έναν μεγάλο επενδυτικό οίκο περιμένοντας να παρουσιάσουν το πρότζεκτ τους για μια επένδυση. Εμείς στην Ζάκυνθο, χωρίς καν να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, μπήκαμε στο κεντρικό ενδιαφέρον ενός μεγάλου οίκου από το Κατάρ, που θέλει να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση στα ορεινά το νησιού.

Δεν έχω έρθει σε επαφή με τους αγοραστές και δεν ξέρω ποιο είναι το πρότζεκτ της επένδυσης που θέλουν να κάνουν, αλλά όπως με διαβεβαίωσε και ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, είναι ζωηρό, από τον νεαρό Εμίρη του Κατάρ. Βέβαια δεν είναι μια επένδυση που κάνει το επίσημο κρατικό επενδυτικό fund του Κατάρ, η Pimana δεν είναι στον επίσημο κατάλογο των επενδυτικών funds του Κατάρ, όμως εγώ προλέγω ότι πρόκειται για μια πρότυπη επένδυση και είμαι υπέρ αυτής της επένδυσης, αρκεί φυσικά να τηρηθεί η νομιμότητα».

Καλείται, λοιπόν, η κα Περιφερειάρχης να ξεκαθαρίσει δημόσια και επίσημα, ενώπιον της Ζακυνθινής κοινωνίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου (που συνεδριάζει στον τόπο του σκανδάλου, στη Ζάκυνθο) την θέση της και τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής. Θα στηρίξει τις νομικές διαδικασίες για την ακύρωση της σκανδαλώδους απατηλής αγοραπωλησίας δημόσιας, δημοτικής, εκκλησιαστικής και ιδιωτικής γης; Θα στηρίξει την προστασία της περιοχής; Θα συνταχθεί με τους πολίτες της Ζακύνθου ή με τους «πελάτες» του Άδωνι;

Η επιλογή της κας Περιφερειάρχη να θέσει το θέμα ως προτελευταίο στην Ημερήσια Διάταξη, προϊδεάζει για την πρόθεσή της να υποβαθμίσει την συζήτηση, και αποτελεί προσβολή για το Περιφερειακό Συμβούλιο και για τους πολίτες και τους φορείς του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα ερωτήματα δεν μπορεί να τα αντιπαρέλθει.