Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Αίνο λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαληνίας
30 Ιουλίου 2020 / 19:04

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαληνίας εξέδωσε οδηγία, με την οποία ενημερώνει τους εκδρομείς που επισκέπτονται το νησί,

ότι από την Παρασκευή 31 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι και την Κυριακή 2 Αυγούστου έως τις 5 το απόγευμα, ο Εθνικός Δρυμός Αίνου θα παραμείνει κλειστός για όλους, πεζούς αλλά και οχήματα, καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας αντιστοιχεί στον βαθμό επικινδυνότητας 3 (υψηλή) και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα μεριμνήσει, ώστε να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές  για την εφαρμογή του μέτρου, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαληνίας, έκανε έκκληση προς τα  τοπικά ΜΜΕ, να διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού. Τέλος, έκκληση απευθύνεται και προς τους κατοίκους του νησιού, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους,  να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου.