Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενδιαφέρον & προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας στη συζήτηση της Ομάδας Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κορωνοϊός
30 Ιουλίου 2020 / 11:31

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αχαράβη, το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου, η Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας, με τη συμμετοχή υγειονομικών

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ).  Το έντονο ενδιαφέρον και ο προβληματισμός από τον κόσμο, για τα γεγονότα σε σχέση με την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κέρκυρα, αλλά και οι επιπτώσεις, τόσο από ιατρικής, όσο και από οικονομικής πλευράς, χαρακτήρισαν την εκδήλωση, που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουλίου στην Αχαράβη, η Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η φαρμακοποιός, Μαρία Σπηλιώτη, μίλησαν η συντονίστρια της Ομάδας Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ιατρός κυτταρολόγος  Μαρία Γονίδη, ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και γενικός / οικογενειακός ιατρός, Φοίβος Κακαβίτσας, ο ιατρός παθολόγος, Χριστόφορος Κοντομάρης και ο ιατρός παθολόγος, Παναγιώτης Δρογγίτης.



Από τους ιατρούς αναπτύχθηκαν στις εισηγήσεις τους, τα δεδομένα της πανδημίας, η κατάσταση των υγειονομικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας ως προς την επάρκεια τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία, τα αμιγώς ιατρικά δεδομένα της νόσου, αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για τους νοσούντες σε σχέση με τα τουριστικά καταλύματα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» και συμμετείχαν ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Παυλίδης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βορράς Επανίδρυση» και τέως Δήμαρχος Θιναλίων, Σπύρος Βάρελης.