Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν «κατεβαίνει» ο Φαίακας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Μπάσκετ
29 Ιουλίου 2020 / 19:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα πιο κάτω πάει το μπάσκετ της Κέρκυρας, αφού ο μοναδικός εκπρόσωπος σε Εθνικά πρωταθλήματα, ο Φαίακας

τελικά δε θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αφού έκανε ανάκληση της συμμετοχής του.
Πλέον η ομάδα του Φαίακα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αωνιστεί στον Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, μαζί με Κερκυραϊκό ΓΣ και Ιόνιο.
Η προκήρυξη της ΕΟΚ αναφέρει ότι όταν μία ομάδα αρνηθεί να συμμετάσχει στην κατηγορία που έχει δηλώσει αυτόματα πέφτει δύο κατηγορίες, όμως λόγω των ειδικών συνθηκών με τον Covid-19, η Ομοσπονδία έχει δηλώσει ότι όποια ομάδα δεν μπορέσει να αγωνιστεί σε Εθνική κατηγορία μπορεί να δηλώσει την κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος που επιθυμεί. Συνεπώς αν ο Φαίακας το θέλει, έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.
Βέβαια, η μη συμμετοχή της ομάδας στη Γ΄ Εθνική είναι λογικό να φέρει αλλαγές, έτσι ο προπονητής Ηλίας Κουγιουμτζίδης που είχε συμφωνήσει να αναλάβει την ομάδα από τον Ιούνιο, αποτελεί παρελθόν και αναμένεται πλέον η νέα επιλογή της διοίκησης.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια