Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ. και ΚΚΕ για τους απλήρωτους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων

Εργασία
29 Ιουλίου 2020 / 18:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάιο,

έθιξαν Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ αντίστοιχα. Η μεν ΛΑ.ΣΥ. προτείνοντας το θέμα να περιληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιουλίου, το δε ΚΚΕ, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Αμφότεροι, επικαλούνται τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, τονίζοντας τη μάχη που έδωσαν για να κάνουν τη δουλειά τους με χαμηλούς μισθούς. Επίσης τονίζεται, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι, δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, με την κατάσταση φέτος να είναι ακόμα πιο δύσκολη.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο του ΚΚΕ προς τον υπουργό, πως «η ταλαιπωρία τους μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από τη στάση των δημοτικών αρχών των Δήμων του νησιού, καθώς τους εμπαίζουν συστηματικά εδώ και πολύ καιρό για το πότε τελικά θα κατατεθούν τα δεδουλευμένα τους», κλείνοντας με την απαίτηση να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, αλλά και τα ένσημά τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε μόνιμες με όλα τα δικαιώματα που τους αναλογούν.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΣΥ, που ζητάν να συζητηθεί το θέμα στην ΗΔ του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι Γιάννης Μπορμπότης, Γιάννης Πιέρρης και Μυρσίνη Χαραλάμπους, ενώ την ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος.