Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτεραιότητα στον Όλυμπο, οι εγκαταστάσεις και τα παιδιά

ΑΠΣ Όλυμπος
29 Ιουλίου 2020 / 17:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι στέκονται αυτή την εποχή στις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων, αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα,

αφού τους ενδιαφέρει το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα τους στο επόμενο πρωτάθλημα. Υπάρχουν όμως άλλα πιο σημαντικά πράγματα στο χώρο, κυρίως στην Κέρκυρα και έχουν να κάνουν με τις αθλητικές υποδομές. Μπορεί το σύνολο σχεδόν των γηπέδων να είναι Δημοτικά, αλλά στα περισσότερα οι διοικήσεις των ομάδων  έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα «σουλουπώσουν». Και αυτό είναι πιο σημαντικό, από το να δώσεις 3-4 χιλιάρικα οδοιπορικά σε κάποιο ποδοσφαιριστή ώστε η ομάδα σου να είναι στην εξάδα και όχι 8η ή 9η.
Ένα από τα σωματεία που είχε τεράστια προβλήματα με τις εγκαταστάσεις του, ήταν ο Όλυμπος με την νυν διοίκηση, με πρόεδρο τον κ. Σφήκα, να ρίξει όλο το βάρος στο κομμάτι αυτό, να πιέσει την ΠΙΝ και να γίνει αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα, να νομιμοποιήσει όλα τα κτίρια του ιδιόκτητου γηπέδου πληρώνοντας αρκετά χρήματα, να διαμορφώσει τους εξωτερικούς χώρους.
Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα, με παρέμβαση στα αποδυτήρια των ακαδημιών και στα άλλα αποδυτήρια τοποθετώντας πλακάκια στα δάπεδα, φτιάχνοντας νέες τουαλέτες και ντους, διαμορφώνοντας τους χώρους (σε πολυτελείας θα λέγαμε), ενώ προχωράει και η προσπάθεια αλλαγή της περίφραξης, της επισκευής του δρόμου έξω από το γήπεδο, ενώ μέσα στους στόχους είναι και το σκέπαστρο για την εξέδρα. Ένα εργοτάξιο είναι το γήπεδο, με πολύ σοβαρές παρεμβάσεις, που είναι (και πολύ σωστά) προτεραιότητα για την διοίκηση, αυτό είναι το σπίτι και το μέλλον του Ιστορικού. Και δεν μιλάμε μόνο για τον Όλυμπο, αλλά και για τη Θύελλα του Ολύμπου, τις Ακαδημίες του Ολύμπου και τους Παλαιμάχους, μιλάμε για πάνω από 250 ενεργούς ποδοσφαιριστές.
Ξεκινάς με σωστές εγκαταστάσεις για να έχεις αποτέλεσμα και αγωνιστικό, αν και για τον Όλυμπο αυτό πρέπει τουλάχιστον για φέτος να περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Πέρσι είχε αποκτήσει πολλούς έμπειρους παίκτες, έκανε μια εξαιρετική πορεία, ήταν 3ος στην Α1, αλλά λογικό είναι να έχουμε πολλές αλλαγές, στο ρόστερ, μικρότερο προϋπολογισμό λόγω των συνθηκών και κυρίως λόγω της ανάγκης να γίνουν έργα. Η εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων για να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις είναι λογικό να προέχει για τη διοίκηση, χωρίς βέβαια να παραμελεί  το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Όλυμπος ήταν πάντα μια ομάδα που έδινε ευκαιρία στους Κερκυραίους και στους νέους. Αυτό έχει προγραμματίσει να κάνει, να πάρει και από τη Θύελλα, που είναι η ομάδα προθάλαμος, σε αυτήν να αγωνίζονται  παιδιά 15-16 χρόνων και από εκεί να γίνονται επιλογές για προώθηση κάποιων στην πρώτη ομάδα. Έκανε μια καταπληκτική χρονιά η Θύελλα (με προπονητή τον Σπύρο Βλάσση), έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην Β΄ ΕΠΣΚ, με μέσο όρο ηλικίας της ομάδας κάτω των 16 χρόνων, πολλά από αυτά τα παιδιά εφέτος και του χρόνου θα ανέβουν στον Όλυμπο.
Ανέλαβε ο Φώτης Βαρσάκης σαν προπονητής, ενώ ο Τάσος Μοναστηριώτης είναι ο προπονητής του Ολύμπου. Επειδή μιλάμε για οικογένεια, μέχρι πριν λίγες μέρες η Θύελλα έκανε προπονήσεις με τον Φ. Βαρσάκη (με τον Τ. Μοναστηριώτη να τις παρακολουθεί)  και κάποια παιδιά συνεχίζουν τώρα (με τον προπονητή του Ολύμπου) ατομικές προπονήσεις και δουλεύουν και σε θέματα τακτικής για να ετοιμαστούν καλύτερα.    
Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και επειδή το μέλλον ανήκει στα παιδιά, εκεί ρίχνει μεγάλο βάρος ο Όλυμπος, με προτεραιότητα να έχουν αυτά τις καλύτερες δυνατές αθλητικές εγκαταστάσεις, που είναι η βάση για να ανέβει πολύ ψηλά και αγωνιστικά ο Ιστορικός.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια