Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη στη Βουλή για τους αερολιμενικούς της Κέρκυρας & την ανασύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

Μπιάγκης Δημήτρης
29 Ιουλίου 2020 / 16:57

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής ρωτά, εξάλλου, τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ανασύσταση και οργάνωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

ΑΘΗΝΑ.  Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, σχετικά με την ανασύσταση και οργάνωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας που προετοιμάζει το Υπουργείο.

Στην ερώτησή του -σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Μπιάγκη- ο Βουλευτής επισημαίνει πως ο Αερολιμένας της Κέρκυρας είναι ο μεγαλύτερος στην Δυτική Ελλάδα, αποτελεί σημείο εισόδου στη χώρα μας και ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών καθιστά απαραίτητη την άμεση και καθημερινή εποπτεία του κράτους για την εξασφάλιση της ασφάλειας πτήσεων και επιβατών.

Στο Διεθνή Αερολιμένα της Κέρκυρας σήμερα υπηρετούν εννέα (9) αερολιμενικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση αφενός της εύρυθμης λειτουργίας του Αερολιμένα και αφετέρου της εφαρμογής των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και Διεθνών Συμβάσεων, της Νομιμότητας,  των Αερολιμενικών, Περιβαλλοντικών και Υγειονομικών Διατάξεων.

Οι Αερολιμενικοί είναι υπεύθυνοι επίσης για τη διενέργεια Προανακρίσεων σε περιπτώσεις Ατυχημάτων, αλλά και τον έλεγχο της τήρησης των Υγειονομικών Διατάξεων και περιορισμών σχετικά με αυτούς, ειδικά στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.



Επιπροσθέτως, η Αεροπορική Αρχή της Κέρκυρας έχει την ευθύνη για τις επιθεωρήσεις των ελικοδρομίων Ερείκουσας, Οθωνών και Παξών.

Ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

1. Ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ανασύσταση και οργάνωση  της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας;

2. Εάν ο σχεδιασμός του Υπουργείου προχωρήσει σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί ως δηλώσεις, ποιό το μέλλον των εξειδικευμένων αερολιμενικών υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, έτσι ώστε να μην μείνουν ανεκμετάλλευτες οι γνώσεις, η εξειδίκευση και η κατάρτισή τους;

«Το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη εισόδου στην χώρα μας στη Δυτική Ελλάδα. Το Υπουργείο, με διάφορες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών προετοιμάζει την ανασύσταση και οργάνωση της Αρχής Πολιτικής Προστασίας χωρίς εκπροσώπηση στους περιφερειακούς αερολιμένες της χώρας αλλά μόνο στην Αθήνα», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής στην ερώτησή του.

«Η ελλιπής παρουσία και εποπτεία του Κράτους στα Περιφερειακά Αεροδρόμια ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους και θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα με την κρίση της πανδημίας, που είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και των περιορισμών στα Αεροδρόμια της χώρας.

Η απουσία Αεροπορικής Αρχής στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας θα θέσει υπό αμφισβήτηση, πρωταρχικά την ασφάλεια των πτήσεων, επιβατών και εργαζομένων, καθώς και του ίδιου του Αερολιμένα, αλλά και γεννά πολλά ερωτηματικά για το μέλλον των εξειδικευμένων αερολιμενικών υπαλλήλων που εργάζονται σήμερα στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας».