Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε προετοιμασία ο Φαίακας

Χάντμπολ
28 Ιουλίου 2020 / 18:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νέα σεζόν στην Handball Premier, δε θα βρει πρωτάρη και απροετοίμαστο τον Φαίακα, αλλά έτοιμο για τις νέες προκλήσεις

που έρχονται. Η περσινή χρονιά θεωρείται πετυχημένη, η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της, αλλά η διοίκηση και το προπονητικό τιμ, θέλουν κάτι ακόμα καλύτερο, έτσι φρόντισαν να κάνουν όλες τις ενέργειες νωρίς, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη, αρχικά για την προετοιμασία. Πολύ νωρίς έκαναν μεταγραφές και ενίσχυσαν το ρόστερ εκεί που χρειάζεται, με πολλές θυσίες σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Πέραν αυτού και πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου έγινε η πρώτη φάση του εργομετρικού ελέγχου των αθλητών, στο Εργομετρικό Κέντρο FITLAB, από τον Εργοφυσιολόγο της ομάδας Χρήστο Ριγανά, παρουσία του γιατρού της ομάδας, Κωνσταντίνου Κοντοστάνου, μία κίνηση απόλυτα αναγκαία, που δείχνει και τη σοβαρότητα από όλους στην ομάδα, ενώ η προετοιμασία ορίστηκε να ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.
Επειδή το κλειστό του ΕΑΚΚ δεν προσφέρθηκε για το ξεκίνημα, ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση έγιναν στο Κανόνι, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, του οποίου την ευθύνη έχει ο κ. Σφακιανάκης και ο κ. Κουτσοκώστας. Εκεί δόθηκε το ραντεβού, εκεί έγινε ο αγιασμός με παρόντες τους περισσότερους παίκτες (χωρίς τους ξένους), μέλη του  Δ.Σ.  και τον πρόεδρο κ. Περούλη, ενώ στη συνέχεια  ξεκίνησε η προετοιμασία. Εκεί θα συνεχιστεί για κάποιες μέρες, πριν η ομάδα μπει στο κλειστό του ΕΑΚΚ. Υπήρξε πολλή διάθεση από τους παίκτες και πίστη ότι η ομάδα θα έχει μια πολύ καλύτερη χρονιά, σε σύγκριση με την περσινή.
Μάλιστα, η διοίκηση φρόντισε να ευχαριστήσει τους υπευθύνους του γηπέδου για την παραχώρηση, με την εξής ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του "Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας" ευχαριστούν θερμά το Sfakianakis Football Athletic Club και τους κ.κ. Γιάννη Σφακιανάκη και Σπύρο Κουτσοκώστα για τη στήριξή της στην προσπάθεια του αντρικού τμήματος τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2020/2021, μέσω της ευγενούς παραχώρησης των εξαιρετικών εγκαταστάσεών τους για την προετοιμασία της αντρικής του ομάδας. Τέτοιες ενέργειες δεδομένα βοηθούν και ενισχύουν την ανάπτυξη του αθλητισμού της Κέρκυρας και είναι άξιες πολλών συγχαρητηρίων».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια