Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα στο indoor την Τετάρτη 29/7

Κρίκετ
28 Ιουλίου 2020 / 18:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο κρίκετ, πέρα από τους γνωστούς αγώνες σε ανοικτά γήπεδα, κυρίως στην Ευρώπη, λόγω καιρικών συνθηκών

γίνονται πρωταθλήματα indoor, έτσι ώστε να υπάρχουν επίσημοι αγώνες και τον χειμώνα και οι αθλητές να έχουν μία συνέχεια με το άθλημα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται και στην Ελλάδα, αν βρεθεί γήπεδο και ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, είτε στην Κέρκυρα, είτε στην Αθήνα.

Στην Κέρκυρα με το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο κλειστό του ΕΑΚΚ και την έλλειψη διαθέσιμου χρόνου ώστε να δοθεί το γήπεδο στο κρίκετ, το indoor αντί για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πραγματοποιείται μετά τον Απρίλιο, αφού τότε είχε χρόνο η ΕΔ για να δοθεί στην Ομοσπονδία, αφού τελείωναν τα πρωταθλήματα μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, ενώ για το 2020 θα γίνει τέλος Ιουλίου προς αρχές Αυγούστου, ξεκινώντας την Τετάρτη 29/7,  κάτι αδιανόητο, με βάση τον σκοπό που εξυπηρετεί.

Η προσπάθεια που έκανε η ΕΛΟΚ για την ανάπτυξη έχει μείνει στα «σπάργανα» κυρίως λόγω της έλλειψης γηπέδων, παρόλο που στην Αθήνα θα δοθεί σύντομα για χρήση χώρος στον Αγ. Κοσμά για κρίκετ. Ευτυχώς υπάρχουν 3-4 ομάδες ενεργές, τους δόθηκε για το indoor, αίθουσα στο ΟΑΚΑ και έγινε η προκριματική φάση την εβδομάδα που μας πέρασε.

Αγώνες πρόκρισης πραγματοποιήθηκαν για να έρθουν στην Κέρκυρα για τα τελικά οι πρώτες  ομάδες. Πήραν μέρος ο ΑΚΝ Φαλήρου, ο ΑΠΣ Δίας και ο Πρωταθλητής Χρ. Τζοβάρας. Στην κατηγορία Νέων γυναικών ο Πρωταθλητής Χρ. Τζοβάρας ήταν πρώτος με απόλυτο νικών, με τον Δία να έρχεται δεύτερος. Στην κατηγορία γυναικών, ο Δίας ήταν πρώτος με το απόλυτο των νικών και ο Χρ. Τζοβάρας δεύτερος. Στους νέους - άνδρες δεν πήρε μέρος το Φάληρο, ο Χρ. Τζοβάρας ήταν πρώτος αφού κέρδισε δύο  φορές τον Δία. Στους  εφήβους δεν πήρε μέρος το Φάληρο, ο Δίας ήταν πρώτος, καθώς νίκησε δύο φορές τον Χρ. Τζοβάρα.
Από τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτει η πρόκριση του Πρωταθλητή Χρήστου Τζοβάρα στις κατηγορίες Νέων – Ανδρών και Νέων Γυναικών και του ΑΠΣ Δίας στους Έφηβους και Γυναικών.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους αγώνες που θα ξεκινήσουν στην Κέρκυρα την Τετάρτη 29/7, το πρωί στις 9.00. Θα παίξουν στην κατηγορία Νέων Γυναικών, το Δέκαθλο, οι Λέοντες και η ΓΕΚ. Στην κατηγορία εφήβων, οι ομάδες Δέκαθλο, Λέοντες, ΓΕΘ και Άτλας. Στους νέους άνδρες,  Δέκαθλο, Άτλας, Λέοντες, ΓΕΘ. Στην κατηγορία, γυναικών που θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου θα αγωνιστούν Δέκαθλο, Λέοντες και ΓΕΚ, ενώ οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 4 Αυγούστου. Θα ακολουθήσουν οι τελικοί και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει να παίζεις Αύγουστο indoor. Ίσως στην Κέρκυρα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν το Ναυσιθόειο που είναι έτοιμο από τις αρχές του 2020 είχε δοθεί σε χρήση τότε, καθώς ίσως η ΕΛΟΚ προλάβαινε να κάνει τους αγώνες τον Φεβρουάριο. Παράλληλα υπάρχει τεράστια ανάγκη υποδομών, των οποίων στερείται το νησί και δεν είναι λύση να γίνονται τα πρωταθλήματα Ιούλιο και, Αύγουστο και όχι μόνο λόγω πανδημίας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια