Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μη αναδιάρθρωση της SL1 μπορεί να ρίξει τον ΑΟΚΚ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο
28 Ιουλίου 2020 / 18:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η Super League 1 αποφάσισε τη Δευτέρα 27/7 να συνεχίσει με 14 ομάδες, όπως τη σεζόν που έληξε, λέγοντας «όχι» στην αναδιάρθρωση

και σε ότι έχει σχέση με αυτήν, αφού όλοι περίμεναν ότι την επόμενη σεζόν θα έχει 16 ομάδες.
Αυτό σήμαινε ότι δε θα έπεφτε κανείς και θα ανέβαιναν από τη Super League 2, ΠΑΣ Γιάννενα και Απόλλωνας Σμύρνης.
Πλέον είναι όλα στον αέρα με αυτή την απόφαση και το μπαλάκι πάει στην ΕΠΟ για να αποφασίσει, με την απειλή ότι η απόφασή της είναι δεσμευτική. Απείλησε μάλιστα την Ομοσπονδία πως εάν προκύψει αύξηση ομάδων δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γεγονός που έφερε αναβολή στη λήψη της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για την αναδιάρθρωση.
Όλα αυτά έφεραν μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο σε ομάδες που ήθελαν τις 16, όπως Πανιώνιος και Απόλλωνας Σμύρνης, αλλά και τις ΠΑΕ των άλλων δύο κατηγοριών, όπως και τους πρωταθλητές  της Γ΄ Εθνικής.

Η απόφαση «καίει» τον ΑΟΚ Κέρκυρα, ο οποίος, αν δε γίνει αναδιάρθρωση λογικά θα  υποβιβαστεί, με βάση την περσινή προκήρυξη και τα πράγματα για την ΠΑΕ με τα τόσα οικονομικά ανοίγματα θα είναι δραματικά, με δική μας εκτίμηση πως δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να την αναλάβει και με κίνδυνο να μην πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο, με πολλές πιθανότητες, να γίνει μία Β΄ Εθνική σε δυο ομίλους με τις ομάδες της Super League 2, της Football League και τους 8 πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής, οπότε ο ΑΟΚΚ θα παίξει στη νέα κατηγορία.
Να σημειώσουμε ότι η Super League 2 θα συνεδριάσει την Πέμπτη 30/7 για να πάρει αποφάσεις πάνω στο θέμα αυτό, ενώ η ΕΠΟ θα ξεκαθαρίσει τη στάση της την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα συγκληθεί το Δ.Σ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια