Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συνδικάτο
28 Ιουλίου 2020 / 13:29

Στο αεροδρόμιο, την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 10 το πρωί, η επόμενη προγραμματισμένη διαμαρτυρία, μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν το τριήμερο 25-27/7 σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκαν το  τριήμερυ  25-27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου, με τις κινητοποιήσεις αυτές αναδείχθηκαν:

- Οι άθλιες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες εργάζονται οι λίγοι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις και την άρνηση των εργοδοτών να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των επιχειρήσεων και την εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων.



- Η παραβίαση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με πρωτεργάτες τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.



- Η καθυστέρηση έως και άρνηση ορισμένων επιχειρήσεων να καταβάλουν οφειλόμενα απ τις προηγούμενες χρονιές.



- Η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους εργασίας.



- Η απροθυμία των τουριστικών (γραφεία τουρισμού) και επισιτιστικών επιχειρήσεων να επαναπροσλάβουν ή ακόμη και να θέσουν σε αναστολή εργασίας τους εργαζόμενους τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο.



Καλούμε τους εργαζόμενους στον επισιτισμό- τουρισμό – ξενοδοχεία να οργανωθούν όλοι στο συνδικάτο να δώσουμε τώρα την μάχη για την εξασφάλιση εισοδήματος επιβίωσης, για υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την προστασία της υγεία μας».