Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν.Ε. Κέρκυρας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για Ρουμπάτη: «Δικαιούσθε δια να ομιλείτε;»

Ν.Ε. Κέρκυρας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
28 Ιουλίου 2020 / 11:38

Ανακοίνωση του τοπικού οργάνου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, με αφορμή την αντίδρασή του στα δημόσια ερωτήματα που έθεσε ο πρώην Διοικητής του Γ.Ν.Κ., Φοίβος Κακαβίτσας σχετικά με την ανάθεση του επιχειρησιακού σχεδίου του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφορικά με την αντίδραση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου, Λεωνίδα Ρουμπάτη, στα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο πρώην Διοικητής του Γ.Ν.Κ., Φοίβος Κακαβίτσας σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης του επιχειρησιακού σχεδίου του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία εξαπολύει «βέλη» κατά της διοίκησης του Γ.Ν.Κ. ούσα στο πλευρό του πρώην Διοικητή του, αναφέρει τα εξής:

«Δικαιούσθε δια να ομιλείτε;

Πριν από μια εβδομάδα τέθηκαν δημόσια από τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου και ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος κ. Φ. Κακαβίτσα ερωτήματα σε σχέση με τη διαδικασία ανάθεσης του επιχειρησιακού σχεδίου του ΓΝ Κέρκυρας σε ιδιώτη. Κατά σύμπτωση, ο ιδιώτης που ανέλαβε το έργο τυγχάνει να είναι ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Η τιμή ανάθεσης, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, είναι μεγαλύτερη από άλλες αντίστοιχες αναθέσεις που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρία σε άλλα νοσοκομεία, αλλά και πολλαπλάσια σε σχέση με παλαιότερες.

Για απάντηση στα προφανή ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαδικασία που ακολούθησε το ΓΝΚ, όταν μάλιστα, βάσει του Ν. 3329/2005, η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου είναι εκ των αρμοδιοτήτων του διοικητή, ο νυν διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε δημόσια ότι θα προβεί σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση απέναντι στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Δε σταμάτησε, όμως, τις απειλές μόνο στον πρώην διοικητή του ΓΝΚ• τις εκτόξευσε και εναντίον δημοσιογράφων, εάν αναφέρουν δημόσια το όνομα του σε σχέση με το γεγονός.

Την ίδια, άλλωστε, λογική είχε το εξώδικο της εταιρίας, που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο, προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Πολάκη, ο οποίος τόλμησε να αποκαλύψει την επιχειρηματική της δραστηριότητα το τελευταίο 6μηνο, με εκπόνηση έργων επιχειρησιακού σχεδιασμού αξίας 100.000 ευρώ σε 10 ελληνικά νοσοκομεία εκτός των υπόλοιπων δημόσιων οργανισμών.

Είναι προφανές ότι η άσκηση δημόσιας κριτικής για τους «Αρίστους» του πρωθυπουργού δεν είναι επιθυμητή. Οι απειλές, όμως, περί νομικών διώξεων στα απλά και προφανή ερωτήματα που τέθηκαν είναι κάτι διαφορετικό.

Με την ίδια λογική, τα θύματα βαφτίζονται θύτες και διώκονται δικαστικοί λειτουργοί ή οποιοσδήποτε τολμά να αποκαλύψει σκάνδαλα διαφθοράς που δεν είναι βολικά για την κυβέρνηση των «Αρίστων».

Μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω, στην εποχή της καταπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και του «Περάστε  από το τμήμα δι’ υπόθεσίν σας..» σε όσους έχουν το θάρρος να μιλάνε  δημόσια.

Δε θα τους περάσει.

Καλούμε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη να αποδοκιμάσει αυτές τις  ακροδεξιές πρακτικές. Από την καταστολή του Χρυσοχοΐδη και τους νέους  νόμους για την περιστολή των διαδηλώσεων έως τις απειλές για δικαστήρια  από τους «αρίστους», που η λογική τους φτάνει να χαρίζει εικόνες με  προσωπογραφίες του Πρωθυπουργού στον ίδιο τον πρωθυπουργό, εμείς  επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όσους τοποθετούνται δημόσια για τα κακώς κείμενα και να καταγγέλλουμε δημόσια τις πρακτικές αυτές».