Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις ομάδες του ΚΓΣ το βραβείο του «ευ αγωνίζσεσθε»

Χάντμπολ
27 Ιουλίου 2020 / 17:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν έχεις πένα τμήμα με ζωή μόλις τριών ετών και μπορείς να στέλνεις τις ομάδες κορασίδων και εφήβων στις τελικές φάσεις,

τότε κάτι έχεις κάνει πολύ καλά, ή αν θέλετε τέλεια. Ο Ν. Πέρρος με τους συνεργάτες του, μπόρεσαν να φτιάξουν από το μηδέν αντιπροσωπευτικές ομάδες, που τα μεν κορίτσια ήταν στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ενώ τα αγόρια στις 8, τεράστια επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι μεγάλες ιστορικές ομάδες, έμειναν έξω.  
Τα κορίτσια βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα αγόρια στην Αθήνα, έχασαν στα παιχνίδια που έπαιξαν, αλλά κέρδισαν την εκτίμηση όλης της χαντμπολικής οικογένειας.
Οι Κορασίδες, σαν πρωταθλήτριες ΒΔ Ελλάδας, που κέρδισαν σε αγώνα μπαράζ τον ΑΟ Ιωαννίνων, είχαν να αντιμετωπίσουν στις 22 και 23 Ιουλίου, Νέα Ιωνία και Πανελλήνιο Νεάπολης Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, δύο ομάδες με μακρά ιστορία στη χειροσφαίριση. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Νέα Ιωνία είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια γυναικών τα τελευταία χρόνια. Ηττήθηκαν και από τις δύο ομάδες του ομίλου τους στη διαδικασία του Final 6, ενώ οι άλλες τρείς ήταν η Πυλαία, τα Βριλήσσια και το Καματερό που τελικά έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε πρωταθλητής.
Οι έφηβοι (17-18 ετών) στην Αθήνα στο Final 8, με διοργανώτρια την ΑΕΚ συμμετείχαν στον όμιλο με ΧΑΝΘ, Δούκα και Φίλιππο Βέροιας,  έχασαν από τη ΧΑΝΘ με 26-2, με εμφανή τα στοιχεία της κούρασης, έχασαν από τον Δούκα με 52-18, ο οποίος προσπάθησε να σημειώσει γκολ προκειμένου να καλύψει σε περίπτωση ισοβαθμίας την ήττα από τον Φίλιππο Βέροιας. Τέλος με τον Φίλιππο Βέροιας, τον φιναλίστ της διοργάνωσης, έκαναν την καλύτερη εμφάνιση αλλά ηττήθηκαν με 23-34.



Λίγη σημασία έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα της τελικής φάσης για το νεοσύστατο τμήμα του ΚΓΣ, ενώ και μόνο το ότι έφτασαν σε final-6 και final-8 είναι μεγάλη επιτυχία.
Η δήλωση του Ν. Πέρρου τα λέει όλα: «Το ταλέντο δεν λείπει από τους νεαρούς Κερκυραίους αθλητές  και αθλήτριες, λείπουν οι εμπειρίες οι αγωνιστικές και αυτές φαίνονται σε τέτοιες διοργανώσεις, που για τον ΚΓΣ και μόνο η συμμετοχή σε τελικές φάσεις είναι μια επιτυχία μετά την ολοκλήρωση 3 αγωνιστικών ετών! Μαθαίνουμε από τις ήττες μας και τις διαχειριζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι. Συγχαρητήρια σε Κορίτσια και αγόρια που κάτω από τέτοιες συνθήκες- σημ: ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και έλλειψη προπονήσεων λόγω καραντίνας- κατάφεραν και συμμετείχαν σε αυτές τις γιορτές του χάντμπολ».



Βέβαια τόνισε και το θέμα των εγκαταστάσεων καθώς το τμήμα δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αποθήκες της ΒΕΛΚΑ και εκεί θα γίνει γιορτή τις επόμενες μέρες για τα παιδιά, ενώ το ραντεβού για τη νέα χρονιά είναι την 1η Σεπτεμβρίου.
Να σημειώσουμε ότι Θάνος Μπάμπουρας και Χρήστος Κοσκινάς ήταν 5ος και 6ος στον πίνακα των σκόρερ και ότι οι διοργανωτές, ΑΕΚ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ, βράβευσαν τον Κερκυραϊκό με το «Ευ Αγωνίζεσθε» το οποίο αθλοθετήθηκε προς τιμήν του πρόωρα αδικοχαμένου προπονητή Γιώργου Σαΐτη.

Οι αποστολές

Έφηβοι:
(Προπονητές Νίκος Πέρρος - Παναγιώτης Γιανναράς) Σ. Σπίγγος,  Αθ. Μπάμπουρας,  Δ. Μπόχτης, Μ. Αγάθος, Ι. Μπούας, Ν. Ζέρβας, Χ. Κοσκινάς, Δ. Χατζηπαρασίδης, Γ. Ξενίδης, Θ. Κουρτέσης, Σπ. Μεσημέρης, Ντ. Λαέρτης.

Κορασίδες : (Προπονητής Γιάννης Τριβυζάς & συνοδοί Γιώργος Πανάρετος- Μάγδα Κουρκούλου)  Χ. Κουρκούλου , Μ-Α. Πηγή, Θ. Σκορδίλη, Μ-Α.Πανάρετου, Ν. Δαλιέτου, L. Murati Ν. Κάντα, Χρ. Λιώλη,  Ε. Γαρνάβου, Χ. Γαρνάβου, Α. Ξενίδου, Ζ. Καρβούνη, Α. Κούφαλη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια