Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η προκήρυξη για τη Γ΄ Εθνική

ΑΕ Λευκίμμης
22 Ιουλίου 2020 / 17:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Έστω και καθυστερημένα δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αλλά όχι ολοκληρωμένη

γιατί λογικά θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, μετά την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί η ΕΠΟ θα είναι αυτή που θα αποφασίσει ποιες ομάδες και πώς, θα ανέβουν στην κατηγορία, αλλά και ποιες θα υποβιβαστούν.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου, με ότι αυτό σημαίνει, όπως παράβολα, πληρωμή τυχόν οφειλών στην ΕΠΟ ή στις ΕΠΣ κλπ.
Αυτό που άργησε πολύ η ΕΠΟ να κάνει, είναι η θέσπιση της υποχρεωτικής συμμετοχής σε κάθε ομάδα, δύο ποδοσφαιριστών έως 20 χρόνων στην αρχική ενδεκάδα και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης θα επιτρέπεται να αγωνίζονται ως τέσσερις ξένοι, αλλά και πέντε ποδοσφαιριστές άνω των 33 χρόνων. Οι αλλαγές που θα μπορούν να κάνουν οι ομάδες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, θα είναι τέσσερις.
Στη Γ΄ Εθνική θα ανεβαίνουν οι πρωταθλητές των Ενώσεων και οι τρεις δεύτεροι, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες, ενώ αν δεν δηλώσει συμμετοχή ο πρωταθλητής, μπορεί να πάρει τη θέση του ο δεύτερος στη βαθμολογία.
Επιπλέον, οι ομάδες πρέπει να έχουν διπλωματούχο προπονητή, το παράβολο συμμετοχής είναι 500€ και αν σε κάποια ΕΠΣ ο αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων είναι πάνω από τέσσερις, τότε θα χωρίζονται σε διαφορετικούς ομίλους.
ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και Θιναλιακός θα εκπροσωπήσουν την Κέρκυρα την ερχόμενη σεζόν, με τους δύο πρώτους να προχωρούν ήδη με τον σχεδιασμό του, ενώ από πλευράς Θιναλιακού υπάρχει σιωπή και κανείς δε γνωρίζει αν θα δηλώσει συμμετοχή.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια