Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βέλη» Καλούδη για τη συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ-ΙΝ με τον Γραφάκο

ΠΕΔ-ΙΝ
22 Ιουλίου 2020 / 16:33

«Μια «συνάντηση εργασίας» προϋποθέτει συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΕΔ-ΙΝ και κατάληξη σε συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις που να εκφράζουν τους Δήμους που εκπροσωπεί και μάλιστα μετά από αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την έντονη δυσαρέσκειά του, όπως βέβαια και την πλήρη αντίθεσή του, στην προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο 25 Ιουλίου, στα Γιάννενα, συνάντηση εργασίας των μελών του δ.σ. της ΠΕΔ-ΙΝ με τον γ.γ. Στερεών Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, εξέφρασε ο Γιώργος Καλούδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί η ΠΕΔ-ΙΝ να λειτουργεί ως περιφερόμενος θίασος, ενώ επισημαίνει ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί εισήγηση από πλευράς Μανώλη Γραφάκου και ακολούθως συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και του δ.σ. της ΠΕΔ-ΙΝ, πριν τη συνάντηση εργασίας με το κυβερνητικό στέλεχος.

Αναφέρει επί λέξει ο Γιώργος Καλούδης στην ανακοίνωσή του:

«Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων  Νήσων κ. Αλ. Παρίσης κάλεσε τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης σε «συνάντηση εργασίας» με το κυβερνητικό στέλεχος κ. Μανώλη Γραφάκο - Γενικό Γραμματέα Στερών Αποβλήτων, το Σάββατο 25 Ιούλη 2020 και ώρα 17:00 στα Γιάννενα.

Πριν από λίγες ημέρες πάλι ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ είχε προσκαλέσει το Δ.Σ. να παρευρεθεί στην Πάτρα πρωτεύουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (στην οποία κακώς ανήκουμε, ενώ έπρεπε τα Ιόνια Νησιά να έχουν δική τους Αποκεντρωμένη) για να παραστούν στην παρουσίαση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

Η ΠΕΔΙΝ δεν μπορεί να είναι περιφερόμενος θίασος παρακολουθηματικός κυβερνητικών στελεχών.

Με τέτοιες επιλογές να συνεδριάζει εκτός Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δυναμιτίζει την υπόσταση της Περιφέρειας.

Μια «συνάντηση εργασίας» προϋποθέτει συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ και κατάληξη σε συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις που να εκφράζουν τους Δήμους που εκπροσωπεί και μάλιστα μετά από αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων.  Τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί.

Η συμμετοχή σ’ αυτή τη συνάντηση στα Γιάννενα άνευ δημοκρατικού διαλόγου αφενός μεν τορπιλίζει τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αφετέρου δε, υποτιμά τους Δήμους και τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία θα έπρεπε να είχαν συνεδριάσει με βάσει εισήγηση που θα έπρεπε να είχε στείλει ο κ. Γραφάκος».