Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για τις πλωτές προβλήτες στο λιμάνι Γαΐου στους Παξούς

Ο.Λ.ΚΕ.
22 Ιουλίου 2020 / 11:09

Η υπογραφή από Ο.Λ.ΚΕ. και ανάδοχο εταιρεία για την προμήθεια πλωτών προβλητών αφορά το έργο της αναβάθμισης του λιμανιού του Γαΐου στους Παξούς, ώστε να μπορεί να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια μικρής δυναμικότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Υπεγράφη την Τρίτη 21 Ιουλίου μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και της αναδόχου εταιρείας του έργου, η σύμβαση -ύψους 297.600€- που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση  πλωτών προβλητών στο Λιμένα Γαΐου Παξών, στο πλαίσιο του έργου THEMIS-πρόγραμμα συνεργασίας INTERREG.

Όπως ενημερώνει με το σχετικό δελτίο Τύπου ο Ο.Λ.ΚΕ., το έργο με τίτλο THEMIS (Territorial and maritime network supporting the small cruises development) αφορά την χρηματοδότηση της αναβάθμισης του λιμανιού του Γαΐου για να μπορεί να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια μικρής δυναμικότητας.


Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού αναμένεται ότι θα συμβάλει θετικά τόσο στην άνοδο της τουριστικής κίνησης προς το νησί όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εκτός από τις πλωτές προβλήτες η χρηματοδότηση αφορά επίσης υποδομές, όπως είναι  η δημιουργία νέου επιβατικού σταθμού, η συντήρηση κρηπιδωμάτων, η βελτίωση της ανωδομής και του δικτύου φωτισμού, πλακοστρώσεις κλπ.

Επιπλέον, από την αναβάθμιση του λιμανιού θα υπάρξουν άμεσα οφέλη και για τον τοπικό πληθυσμό, αφού θα μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών σε αυτό. 

Η χρηματοδότηση  για την προμήθεια εξοπλισμού και εκτέλεση έργων, ανέρχεται στο 1.000.000 €.

Εντός του Αυγούστου, ο Ο.Λ.ΚΕ θα δημοπρατήσει την κατασκευή του Νέου Επιβατικού Σταθμού για το Λιμένα του Γαΐου.