Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς προπονητήριο μένει ο Κερκυραϊκός

Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος
20 Ιουλίου 2020 / 18:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήρθε ο Υφυπουργός αθλητισμού στην Κέρκυρα και ακούστηκαν πολλά, δόθηκαν υποσχέσεις, αλλά για όλα αυτά θα κάνουμε συγκεκριμένη αναφορά

τις επόμενες μέρες, ενώ ο κερκυραϊκός αθλητισμός αντί να ανδρώνεται, μαραζώνει. Και η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από την επόμενη σεζόν όπου ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. παύει να έχει το προπονητήριο στου Βρυώνη, αφού το κτίριο που είχε παραχωρήσει δωρεάν ο κ. Δαυίδ πουλήθηκε και ο νέος ιδιοκτήτης ζήτησε να αποχωρήσει το σωματείο.
Στον χώρο αυτό υπήρχε γήπεδο για χάντμπολ όπου άνδρες και γυναίκες έκαναν τις προπονήσεις τους, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί το άθλημα με δεκάδες αθλητές και αθλήτριες και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η δουλειά του Ν. Πέρρου και των συνεργατών του να αποδώσει καρπούς.
Επίσης υπήρχε γήπεδο για μπάσκετ, όπου οι ακαδημίες του Κερκυραϊκού το χρησιμοποιούσαν με πληθώρα παιδιών που έκαναν προπόνηση και προετοιμασία για τα ηλικιακά πρωταθλήματα που παίρνει μέρος ο ΚΓΣ.
Υπήρχε ακόμα χώρος με σκάμματα για το μήκος, το τριπλούν, το επί κοντώ, το ύψος και διάδρομοι με ταρτάν για τα παιδιά του στίβου και ειδικά τον χειμώνα ήταν τεράστια βοήθεια, καθώς τα παιδιά δεν έχαναν προπονήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών.
Συν τοις άλλοις εκεί ήταν και το κρίκετ όπου οι ομάδες ανδρών και γυναικών του ΚΓΣ έκαναν προπονήσεις, αλλά και τα νέα παιδιά μάθαιναν το άθλημα. Τέλος ο χώρος φιλοξενούσε τραπέζια του πινγκ πονγκ, ενώ υπήρχε και χώρος φιλοξενίας 20 ατόμων.
Όλα αυτά τελείωσαν και το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο για τα τμήματα αυτά, που ειδικά τον χειμώνα δε θα μπορούν δεκάδες παιδιά να προπονηθούν.
Η Κέρκυρα έχει στηρίξει τις ελπίδες της στον κ. Αυγενάκη, από τον οποίον περιμένει να κάνει κάτι για τις υποδομές. Μία από αυτές τις υποδομές, για την οποία όλα είναι έτοιμα εδώ και αρκετά χρόνια, είναι το κλειστό του Κερκυραϊκού στον ιδιόκτητο χώρο που έχει στις Αλυκές, ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος, ενώ εδώ και πάνω από 40 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνώντες έταζαν, αλλά δεν έπρατταν και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα.
Είναι μεγάλη ανάγκη να γίνει ένα κλειστό στις Αλυκές όχι μόνο για τον Κερκυραϊκό, αλλά και για άλλες ομάδες που χρειάζεται να πάρουν χρόνο προπόνησης. Ο χώρος υπάρχει, όλες οι ενέργειες για να προχωρήσει το έργο είναι έτοιμες και μένει η πολιτική βούληση για να προχωρήσει. Το πιο εύκολο και πιο γρήγορο έργο που θα μπορούσε να γίνει, σβήνοντας από τη λίστα τα 40 και πλέον χρόνια αναμονής.
Ο 127χρονος Κερκυραϊκός αλλά και η Κέρκυρα, η τελευταία σε αθλητικές υποδομές σε όλη την Ελλάδα, δικαιούνται έναν τέτοιο χώρο, ο οποίος θα είναι  ένα έργο πνοής, που μπορεί να γίνει χωρίς τις γραφειοκρατικές δυσκολίες ενός οποιοδήποτε άλλου έργου που πιθανόν να μείνει στα χαρτιά.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια