Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδρύονται δύο Ειδικά Σχολεία (Δημοτικό & Νηπιαγωγείο) στην Αχαράβη

Ειδικό Σχολείο
18 Ιουλίου 2020 / 15:12

Την είδηση γνωστοποίησε -μέσω ανάρτησής του στο Facebook- ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ίδρυση, από τη νέα σχολική σεζόν (2020-21), δύο νέων Ειδικών Σχολείων, στη Βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αχαράβης, γνωστοποίησε -μέσω ανάρτησής του στο Facebook- ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας.

Πρόκειται για το Δεύτερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Δεύτερο Ειδικό Νηπιαγωγείο, τα οποία αμφότερα θα έχουν ως έδρα τους την Αχαράβη.

Ο Στέφανος Γκίκας στην ανάρτησή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια την Υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ.:

«Με χαρά ανακοινώνω ότι ιδρύονται και επισήμως στην Β. Κέρκυρα από το νέο Σχολικό Έτος 2020-21, το Δεύτερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Δεύτερο Ειδικό Νηπιαγωγείο με έδρα την Αχαράβη.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω γι αυτό την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη που «έτρεξε» το θέμα!

Έτσι λοιπόν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, (Αρ.Πρωτ.: 91779/Δ3 από 14-07-2020) και θέμα: «Ιδρύσεις, Προαγωγές και Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιδρύσεις και Καταργήσεις Τομέων και Ειδικοτήτων σε ήδη υφιστάμενα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., από το σχολικό έτος 2020-2021, Μετονομασίες Τμημάτων Ένταξης λόγω συγχώνευσης», ιδρύονται στο νησί μας τα δύο αυτά Ειδικά Σχολεία.

Τώρα θα πρέπει και ο Δήμος Β. Κέρκυρας να βοηθήσει λίγο με το κτηριακό ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα!»