Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Περιφερειακών Εφημερίδων

ΣΗΠΕ
16 Ιουλίου 2020 / 18:05

ΑΘΗΝΑ. Το πλήθος και η ένταση των ζητημάτων, που αφορούν στον περιφερειακό Τύπο και τις ιστοσελίδες του,

ήταν ο λόγος της ανταπόκρισης των μελών του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), στην πρόσκληση της Διοίκησης. Σχεδόν όλα τα ενεργά μέλη του Συνδέσμου, εκτός λίγων και λόγω συγκυρίας,  δικαιολογημένων απόντων, προσήλθαν την Κυριακή 12 Ιουλίου στην γενική συνέλευση, στην Αθήνα. 
Αυτή είχε και εκλογικό χαρακτήρα, λόγω της παρέλευσης της θητείας του Δ.Σ. Κι Έτσι στήθηκαν κάλπες για την  ανάδειξη των νέων οργάνων, Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Προηγήθηκε ζωντανός διάλογος στη γενική συνέλευση και κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση της βεντάλιας των θεμάτων που εκκρεμούν, από τις σχέσεις του Τύπου με τη γενική κυβέρνηση όσον αφορά στο Μητρώο, την ενίσχυση, τις καταχωρίσεις του Δημοσίου ως τα ζητήματα της νέας εποχής, την ψηφιακή, μαζική επικοινωνία, την εθνική ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα κ.α.


Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, διεξήχθησαν οι εκλογές του ΣΗΠΕ για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Με δεδομένη την ύπαρξη της απαρτίας το σώμα προχώρησε στη συζήτηση του μοναδικού θέματος, ήτοι τη συγκρότηση του ΔΣ σε Σώμα. Τα μέλη του ΔΣ συμφώνησαν ομόφωνα στην ακόλουθη σύνθεση :
· Πρόεδρος, Κατσαΐτης Γιώργος -ΚΑΘ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κέρκυρας 
· Αντιπρόεδρος, Χαλκιαδάκης Εμμανουήλ -ΡΕΘΕΜΕΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
· Γ. Γραμματέας, Βαφειάδου Νατάσσα-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
· Ταμίας, Χιώτη Χριστιάνα -ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
· Κοσμήτωρ, Λέμας Ευάγγελος -Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Καρδίτσας

Τα αναπληρωματικά μέλη είναι:
1. Κοζύρης Μιχαήλ -ΑΝΑΤΟΛΗ Λασιθίου
2. Συνετός Φίλιππος  -ΕΡΜΗΣ  Ζακύνθου 
3. Χονδρογιάννη Χριστίνα -Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση του Συνδέσμου, επιβεβαιώνεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αντανακλά γεωγραφικά σχεδόν όλη τη χώρα.