Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «στέγνωμα» της αγοράς έθεσε υπόψη του Υφυπουργού Οικονομικών ο Γκίκας

Γκίκας Στέφανος
16 Ιουλίου 2020 / 10:24

Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά απασχόλησε τον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. στη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό

ΑΘΗΝΑ.  Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό, πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας,, Στέφανος Γκίκας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας, βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η ανάγκη άμεσηςενεργοποίησης των ψηφισθέντων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι οι μικροπιστώσεις, ώστε να στηριχθούν άμεσα οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού.

Ο κ. Ζαββός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι από το Υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές προς τις Τράπεζες, σύμφωνα με τις οποίες καλούνται να επιταχύνουν τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων χρηματοδότησης και παράλληλα να μεριμνήσουν, ώστε τα χρήματα να κατανεμηθούν σε περισσότερες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε για την πορεία του εν εξελίξει προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ», το οποίο στοχεύει στην ελάφρυνση των Τραπεζών από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στην επανεκκίνηση της λεγόμενης πιστωτικής επέκτασης, δηλαδή στην έγκριση δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σημαντικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι το γεγονός ότι αποτελεί συστημική λύση που στηρίζεται στους επενδυτές, χωρίς να επιβαρύνει των Έλληνα φορολογούμενο.Παράλληλα, το πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» προσβλέπει στην εύρεση δίκαιων λύσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες, ενώ είναι αυστηρό με τους συστηματικούς κακοπληρωτές.

Τέλος, συζητήθηκε το πρόγραμμα «Γέφυρα» του Υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας όσων επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας, μέσω κρατικής επιδότησης. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο.