Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Καλούδη με τον Γενικό Δ/ντη του Ελληνικού Κτηματολογίου

Καλούδης Γιώργος
16 Ιουλίου 2020 / 10:01

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κτηματολογίου και Υποθηκοφυλακείου Κέρκυρας - «Παρών» και ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», Στέφανο Κοτσώλη και με Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρο Αυλωνίτη, είχε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης, προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα του Κτηματολογίου και Υποθηκοφυλακείου Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Γιώργου Καλούδη, ο οποίος χαρακτήρισε επιτυχή την συνάντηση:

«Τα θετικά:

1)  Με ΚΥΑ στις 6 Αυγούστου προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα τη Κέρκυρα,,

2)  Θα εγκατασταθεί από Δεκέμβρη έως Μάρτη 2021!

3)  Θα αναπληρώνεται από τους Υποθηκοφύλακες Επιλιμνίων και Όρους

4)  Με βάση και τον αγώνα της Ολομέλειας των Προέδρων από Οκτώβρη 2020 οι Δικηγόροι Κέρκυρας θα μπορούν να κάνουν έλεγχο στο Κτηματολόγιο από το κομπιούτερ του γραφείου τους,

5)  Σε 4 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων οπότε οι Δικηγόροι θα κάνουν έλεγχο από το ΓΡΑΦΕΙΟ τους.  

6)  Για το Μέγα Θέμα της λήξης την 31η Δεκέμβρη 2020 της προθεσμίας εγγραφής ή διορθώσεων στα Κτηματολογικά Γραφεία Πόλης και Κάτω Κορακιάνας καθόσον υπάρχουν 47.000 ακίνητα ατακτοποίητα και η ιδιοκτησία τους θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο εάν δεν παραταθεί για άλλα 5 χρόνια η προθεσμία, (υπάρχει θέση όμοια Ολομέλειας Προέδρων μετά από εισήγησή μου) η απάντηση ήταν ότι αυτό είναι θέμα του Υπουργού κ. Χατζηδάκι και του υφυπουργού κ. Οικονόμου.

7)  Στο αίτημα να επέμβει για μπαίνουν 5 Δικηγόροι στην αίθουσα του Κτηματολογίου κι όχι ένας καθόσον είναι μεγάλη, για τη διάκριση σε βάρος των Δικηγόρων να φοράνε μάσκες ενώ οι υπάλληλοι δεν φορούν παραβιάζοντας τον νόμο και για κακές συμπεριφορές η απάντηση ήταν ότι αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του εκτελούντα χρέη Κτηματολόγου Συμβολαιογράφου. (Έχω ενημερώσει την κα Μάρκου επ´ αυτών ως άνω)

Σημειωτέον ότι:

1)  Για τα θέματα αυτά από τον Γενάρη 2020 αγωνίζομαι να κλείσω ραντεβού με τον κ. Χατζηδάκι,

2)  Ήταν ενημερωμένοι εγγράφως 3 φορές κ τηλεφωνικά κ οι τρεις βουλευτές Κέρκυρας κ ανταποκρίθηκε ο Αλέκος Αυλωνίτης! ( Θα λέω πάντα όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΘΝΙΚΟΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ Διονύσιος Σολωμός)

3)  Το Σάββατο 11 Ιούλη 2020 στα όρθια ενημέρωσα κ πίεσα κ πάλι τον κ. Χατζηδάκη ο οποίος με παρέπεμψε στον κ. Οικονόμου, ο οποίος όμως είναι εξωκοινοβουλευτικός! Οι προσπάθειες συνεχίζονται!

4)  Ο κ. Κοτσώλης είναι ένας πολύ ευγενής κι εξυπηρετικός κυβερνητικός αξιωματούχος».