Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αιτήματα των δικηγόρων στον Πρωθυπουργό από τον Γ. Κοντό

Γιάννης Κοντός
14 Ιουλίου 2020 / 13:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν κατάφεραν να ακουστούν οι δικηγόροι της Κέρκυρας, κατά τη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με τον Πρωθυπουργό στο Επιμελητήριο.

Το γεγονός επεσήμανε με καταγγελτικό ύφος ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης. 

Στο ίδιο θέμα αναφέρει σε δική του επιστολή ο δικηγόρος και πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Κέρκυρας Γιάννης Κοντός, σε πολύ διαφορετικούς, συναινετικούς τόνους.   


Η επιστολή Κοντού

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Κατα την επίσκεψη σας στην Κέρκυρα το Σάββατο 11/07/2020, πραγματοποιήσατε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Επιμελητήριο Κερκυρας. 

Πλην όμως, λόγω της χρονικής πίεσης του προγράμματος σας, δεν υπήρξε ο χρόνος να ακουστούν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του τόπου που ήταν παρόντες. Έτσι, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να ακουστεί ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. 

Με δεδομένο λοιπόν ότι υπήρχαν συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία θα ετίθεντο προς εσάς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας και με δεδομένο ότι κι εγώ αποτελώ μέλος του ιστορικού αυτού Συλλόγου, παρακαλώ, όπως λάβετε υπ’ όψιν σας τα κάτωθι, σοβαρά για εμάς, ζητήματα:

1) Την ανάγκη για έναρξη της διαδικασίας από το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη για εξεύρεση οικοπέδου και κατόπιν επι αυτού κατασκευή νέων Φυλακών Κέρκυρας, πάγιο αίτημα του Νομικού κόσμου της Κέρκυρας τις τελευταίες δεκαετίες. 

2) Την καταβολή προς τους Δικηγόρους του βοηθήματος των 800€, κατά την αρχική εξαγγελία (προ voucher και της ενίσχυσης των 600€), αλλά και κατά μετέπειτα εξαγγελίες, λόγω του οικονομικού πλήγματος που επέφερε το κλείσιμο των δραστηριοτήτων μας εξαιτίας της πανδημίας και

3) Την μείωση του ΦΠΑ στη μεσαία εισοδηματική κλίμακα των Δικηγόρων.

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπ’ όψιν σας τα ζητήματα αυτά και να τα εξετάσετε με την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα που, ομολογουμενως, σας χαρακτηρίζει. 

Μετά Τιμής

Γιάννης Μ. Κοντός
Δικηγόρος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ»