Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εξέλιξη των κρουσμάτων όπως καταγράφεται στην Ήπειρο

Ιωάννινα
14 Ιουλίου 2020 / 13:05

Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα (στενή επαφή του πρώτου κρούσματος την Κυριακή), ενώ στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων νοσηλεύονται και τα πέντε μέλη (σ.σ. τρία ανήλικα παιδιά) μια οικογένειας Σέρβων που ήρθε για διακοπές στη Λευκάδα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε μετά την εξέταση των χθεσινών δειγμάτων στο Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Το κρούσμα αφορά έναν 24χρονο άνδρα από την Άρτα, στενή επαφή του θετικού κρούσματος που είχε διαγνωστεί την προηγούμενη Κυριακή, επίσης στην Άρτα.

Αμφότεροι παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ , ενώ τελούν υπό παρακολούθηγση από την ομάδα ειδικών Λοιμωξιολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Σε καραντίναμ εξάλλου, βρίσκονται και όλες οι στενές επαφές των δύο ανωτέρω κρουσμάτων.

Συνολικά από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 172 δείγματα, ήτοι κατά νοσοκομείο: ΠΓΝΙ 61, Γ.Ν. Χατζηκώστα 19, Γ.Ν. Πρέβεζας 5, Γ.Ν. Άρτας 22, Γ.Ν. Φιλιατών 11 Γ.Ν. Κέρκυρας 48, Γ.Ν. Λευκάδας 6,

Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται η ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα που διαγνώσθηκε στην Παραμυθιά -με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση- και μια οικογένεια Σέρβων, που διακομίστηκε από τη Λευκάδα.

Πρόκειται για πενταμελή οικογένεια, που έφτασε στη Λευκάδα για διακοπές. Οι γονείς έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον Covit-19, ενώ τα τρία ανήλικα παιδιά τους, τα οποία παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων.