Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και το δώρο του Διοικητή Λ. Ρουμπάτη

Κυριάκος Μητσοτάκης
12 Ιουλίου 2020 / 10:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Νοσοκομείο επισκέφθηκε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε., Ιωάννη Καρβέλη.

Είναι η πρώτη φορά, που εν ενεργεία Πρωθυπουργός, επισκέπτεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.   

                                                                                    
Ο πρωθυπουργός παρέμεινε για λίγη ώρα στο Νοσοκομείο, όπου συζήτησε με τον Διοικητή και Μέλη του Δ.Σ.

Μάλιστα ο Διοικητής Λεωνίδας Ρουμπάτης δώρισε στον Πρωθυπουργό ένα πορτρέτο του, το οποίο φιλοτέχνησε η Στεφανία Καρύδη.
Τον ευχαρίστηκε από καρδιάς, για την ιδιαίτερη τιμή της επίσκεψής του και για το έμπρακτα ενδιαφέρον του για την επίλυση των θεμάτων του Νοσοκομείου. 
   

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα Δημόσιας Υγείας του Νομού  και ειδικά, τώρα, στην κορύφωση της τόσο δύσκολης φετινής τουριστικής σεζόν, εν μέσω της πανδημίας COVID-19.
         
          Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε:
- την προμήθεια ενός μηχανήματος ανίχνευσης sars-Cov2, με μέθοδο PCR και δυνατότητα εξέτασης περίπου τριακοσίων δειγμάτων σε ημερήσια βάση,

- την πρόθεση μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού, μέσα από διαδικασίες που εγκαίρως θα ανακοινωθούν,

- την άμεση πρόσληψη επιπλέον 37 ατόμων επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων,

- τη διατήρηση του προσωπικού, που εργάζεται στο Νοσοκομείο με προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω χρηματοδότησης από  ΕΣΠΑ και

- την παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε ανοικτές προκηρύξεις για το Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, στον Υπουργό Υγείας, για τις δεσμεύσεις του, καθώς με αυτές θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
                            
Τέλος, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε., που στέκεται  αρωγός σε όλη την προσπάθεια αναβάθμισης των  παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου και συμφώνησαν  ότι αυτό θα συνεχιστεί.