Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόμνημα Μπιάγκη στον Πρωθυπουργό: «Αυτές είναι οι προτάσεις μας για την Κέρκυρα που ονειρευόμαστε»

Δημήτρης Μπιάγκης
12 Ιουλίου 2020 / 09:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσήλθε στη σύσκεψη των φορέων του νησιού με το κυβερνητικό κλιμάκιο και τον Πρωθυπουργό

ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης. Ο Βουλευτής ενημέρωσε μ’ αυτό τον τρόπο τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης για τα σημαντικά και σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας και κατέθεσε δέσμη μέτρων και προτάσεων για την επίλυσή τους. Μεγάλο βάρος δόθηκε στο κομμάτι της οικονομίας και της τουριστικής αγοράς αλλά και της περαιτέρω θωράκισης των δομών υγείας της περιοχής, ειδικά τώρα, που η χώρα άνοιξε τις πύλες της στους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Ο Βουλευτής έθεσε και πάλι στον Πρωθυπουργό το πάγιο αίτημα όλων των φορέων της περιοχής για την επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που ήταν και προεκλογική δέσμευσή του, ενώ στάθηκε στην τοποθέτησή του στη σύσκεψη και στο θέμα της έγκρισης σκοπιμότητας της δομής του «ΔΙΑΠΛΟΥ» που ακόμα δεν έχει διευθετηθεί παρά τις υποσχέσεις αλλά και στην αντίθεσή του στη δημιουργία του νέου διαβαθμιδικού Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.
 
Στο Υπόμνημα κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για τις Υποδομές του νησιού με το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο, το Οδικό δίκτυο και τον Χωροταξικό Σχεδιασμό να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, το Περιβάλλον (με την ανάγκη ολοκλήρωσης του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων αλλά και την ενίσχυση των δήμων του νησιού για την όσο το δυνατόν καλύτερη αποκομιδή και ανακύκλωση) προτάσεις για τον Πρωτογενή Τομέα, την Παιδεία και το έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην Κέρκυρα, τις Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
 
«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, επιδώσαμε στον Πρωθυπουργό δέσμη προτάσεων και μέτρων που θεωρούμε αναγκαία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής. «Είμαστε εδώ, όχι μόνο για να κρίνουμε και να ασκούμε άγονη και στείρα αντιπολίτευση, αλλά και για να προσφέρουμε με τις γόνιμες προτάσεις μας. Και σε τούτη τη σύσκεψη, επιλέξαμε να δώσουμε δυναμικά το παρόν, καταθέτοντας εγγράφως τις προτάσεις μας, ώστε να να συμβάλλουμε κι εμείς από τη μεριά μας, στο να κάνουμε πραγματικότητα την Κέρκυρα που όλοι ονειρευόμαστε».
 
Αναλυτικά το υπόμνημα εδώ