Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος «Ερημίτη Πλους»: Αέρας κοπανιστός η επένδυση στον Ερημίτη (video)

Ερημίτης
09 Ιουλίου 2020 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο κύκλο νομικών ενεργειών ανοίγει ο Σύλλογος «Ερημίτη Πλους» κατά της εταιρείας NCH Capital και της επένδυσης στον Ερημίτη.

Ο Σύλλογος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργικού κλιμακίου και της τελετής εγκαινίων των εργασιών της επένδυσης.



Μετά το κάλεσμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Φατήρα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στις Σινιές (θέση Ελαιουργία), το λόγο πήρε ο Λάμπρος Ντούσικος, μέλος του Συλλόγου, ο οποίος μίλησε για τις επόμενες ενέργειες του κινήματος. «Ο Σύλλογος θα καταθέσει μήνυση προς τις Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε. προς τη διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπ. Περιβάλλοντος και κατά παντός υπευθύνου, για απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου, εξαπάτηση υπουργών και για την παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
 

Επίσης θα καταφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υψομετρική μελέτη-φιάσκο και για τον αποκλεισμό της Δασικής Υπηρεσίας. Καθώς επίσης, είπε ο Λάμπρος Ντούσικος, θα κάνουν γνωστό στους επενδυτές σε όλη την Ελλάδα, ότι η εταιρεία «πουλάει αέρα κοπανιστό».
«Μπορούμε να αποδείξουμε ότι όλα όσα κάνουν είναι παράνομα. Μπορεί να έχουν "το μαχαίρι και το πεπόνι", γιατί έχουν μαζί τους υπουργούς και κυβέρνηση, τώρα όμως περνάει σε άλλο επίπεδο ο αγώνας». Ο Λ. Ντούσικος μίλησε για παράνομες χωροθετήσεις και παράνομη τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. «Θέλουν να πουλήσουν οικοδομικά τετράγωνα χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε αποχέτευση ούτε ύδρευση, διότι δεν έχουν πού να βάλουν όλες τους τις βασικές εγκαταστάσεις. Εχουν μεθοδεύσει τον οριστικό αποκλεισμό της δασικής υπηρεσίας από την επένδυση. Η ΚΥΑ που υπέγραψε ο κ. Φάμελλος έλεγε δύο πράγματα βασικά 1) ότι δεν χρειάζονται οι επενδυτές των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ να κάνουν μελέτες οδοποιίας και 2) αν υπάρξει οδοποιία είναι εκτός της αρμοδιότητας της δασικής υπηρεσίας».
«Επιπλέον, έχουν υπερβεί το συντελεστή δόμησης, ενώ η υψομετρική μελέτη που τελικά εγκρίθηκε με παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι ανεφάρμοστη και όλους αυτούς τους λόγους κατά τη γνώμη μας δεν θα προχωρήσει η οικοδομική άδεια» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Λ. Ντούσικος.