Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά η μεταφορά των απορριμμάτων - Έπεσαν οι υπογραφές (video - photos)

Απορρίμματα
09 Ιουλίου 2020 / 14:02

Μερόπη Υδραίου και Enact Α.Ε. υπέγραψαν τη σύμβαση για τη μεταφορά των κερκυραϊκών απορριμμάτων στην Κοζάνη κλείνοντας και τυπικά το θέμα - Ξημερώματα Σαββάτου το πρώτο δρομολόγιο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Έπεσαν οι υπογραφές στην σύμβαση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων με την εταιρεία Enact Α.Ε., η οποία είναι ο ανάδοχος του έργου της μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας μέχρι τη Μονάδα Επεξεργασίας της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. στην Κοζάνη.



Το τυπικό μέρος της υπόθεσης έκλεισε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιουλίου, με τη Μερόπη Υδραίου να υποδέχεται στο γραφείο της στο San Giacomo τους δύο εκπροσώπους της Enact Α.Ε., Λευτέρη Βραζιτούλη και Πωλίνα Ντάσκαρη και τις δύο πλευρές να υπογράφουν τη μεταξύ τους σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Η Μερόπη Υδραίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι σήμερα θητεία της χαρακτηρίζοντας τη σημερινή υπογραφή ως τη σημαντικότερη που έχει βάλει μέχρι τώρα ως Δήμαρχος.



Σε ότι αφορά στα της διαδικασίας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων υπενθύμισε ότι το κόστος μεταφοράς είναι 76€ / τόνος, το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ το αυτό θα συμβαίνει σε καθημερινή βάση, με φόρτωση των containers από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου αργά κάθε βράδυ. Η μεταφορά θα γίνεται, όπως υπογράμμισαν τόσο η Μερόπη Υδραίου, όσο και οι εκπρόσωποι της Enact Α.Ε., σύμφωνα με τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.