Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετική εξέλιξη για τους εργαζομένους τουρισμού, αλλά σοβαρά προβλήματα παραμένουν άλυτα

Υπουργείο Εργασίας
09 Ιουλίου 2020 / 12:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Κερκύρας ενημερώνει τα μέλη του για τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις,

καθώς με χθεσινή κατεπείγουσα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση για υπαγωγή σε αναστολή και οι συνάδελφοι που δούλεψαν για πρώτη φορά πέρυσι σε ξενοδοχείο και δεν πήραν ούτε εποχικό επίδομα, ούτε επίδομα ανεργίας. Επίσης, αίτηση μπορούν κάνουν και όσοι δουλεύουν εποχικά σε 12μηνα ξενοδοχεία.

Παράλληλα, όλοι όσοι μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής δικαιούνται μείωση ενοικίου.
Ο αγώνας των τουριστικών – επισιτιστικών σωματείων της χώρας με επικεφαλής αγωνιστικό και διαπραγματευτικό φορέα την Π.Ο.Ε.Ε.Τ. κατάφερε να αναγκάσει την Κυβέρνηση να διορθώσει εν μέρει τις πολλές παραλείψεις και αστοχίες της πρώτης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας που έμενε αρχικά εκτός ρύθμισης.

Ωστόσο το Σωματείο επισημαίνει: «Εξακολουθεί όμως να απομένει στον αέρα ένα πολύ σημαντικό εργασιακό κομμάτι, αυτό των συναδέλφων της εστίασης, οι οποίοι συνεχίζουν να αποκλείονται από τη λήψη του επιδόματος των εν αναστολή συμβάσεων. Ο Υπουργός και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας δεσμεύτηκαν πως θα λύσουν και αυτό το ζήτημα, όμως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξεις, μέχρι οι δεσμεύσεις να γίνουν νομοθετικές πράξεις, μέχρι και ο τελευταίος συνάδελφος του κλάδου να καλυφθεί οικονομικά μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο που βιώνουμε».