Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τη Γ΄ Εθνική

ΕΠΟ
08 Ιουλίου 2020 / 18:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η ΕΠΟ προχωράει στον σχεδιασμό του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, ο οποίος φέτος θα έχει ρεκόρ αριθμού ομάδων,

αλλά και παραιτήσεων. Η διαμορφούμενη κατάσταση δεν κάνει κανέναν να αισιοδοξεί, τα οικονομικά είναι τέτοια που πολλές ομάδες σκέφτονται αν θα δηλώσουν συμμετοχή, πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν και οι κερκυραϊκές ομάδες.
Ο σχεδιασμός της ΕΠΟ αφήνει παραθυράκι για αλλαγές, αν και η προκήρυξη είναι σχεδόν έτοιμη και λίγα πράγματα αλλάζουν συγκριτικά με πέρυσι. Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής γνωρίζουν πάνω κάτω τα δεδομένα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21 και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν στα χέρια τους την προκήρυξη.
Η ΕΠΟ περιμένει να δει τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, για να ορίσει το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, στην οποία θα αναφέρεται η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής, οι ηλικιακοί περιορισμοί σε παίκτες, αλλά και το πόσοι ξένοι επιτρέπονται, όπως και το κόστος του παραβόλου. Από όλες τις περιοχές της χώρας οι ομάδες έχουν ζητήσει να μειωθεί το παράβολο, αλλά και κάποια άλλα κόστη.
Η προκήρυξη δε θα περιλαμβάνει τον αριθμό των ομίλων καθώς και πόσες ομάδες θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται, αφού η ΕΠΟ θα πρέπει να δει πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρχει ένας ξεχωριστός όμιλος για την Κρήτη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια