Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ. Βορρά: «Δημοτική Αρχή εκπαιδευμένη... στην αυθαιρεσία»

«ΛΑ.ΣΥ.»
07 Ιουλίου 2020 / 19:50

Καταγγελτική επιστολή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας» προς τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαχειμάρη, τον οποίο κατηγορεί για αυθαιρεσία, αυταρχισμό και αντιλαϊκές πολιτικές στο χώρο της Παιδείας

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ).  Επιστολή προς τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Παπαδάτο, απέστειλε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας», με την οποία διαμαρτύρεται και καταγγέλλει απαράδεκτες πρακτικές και επιλογές στον τομέα της Παιδείας κάνοντας λόγο για αυθαιρεσία, αυταρχισμό και αντιλαϊκές πολιτικές από τη δημοτική Αρχή.

Επί λέξει η επιστολή της «ΛΑ.ΣΥ. Βόρειας Κέρκυρας» αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε,

με την παρούσα καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές, επιλογές και καταστάσεις που συντελούνται στο χώρο της Παιδείας στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Πρακτικές, επιλογές και καταστάσεις που φέρουν την ευθύνη και υπογραφή σας.

1. Στις 19 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι «Απαιτεί να υπάρξει άμεση καταβολή καθυστερημένων δεδουλευμένων στις καθαρίστριες, να μεγιστοποιηθεί και να καταβληθεί χωρίς χρονική καθυστέρηση η πρόσθετη αμοιβή τους για το επιπλέον έργο που πρόσφεραν εξαιτίας της πανδημίας μετά το άνοιγμα των σχολείων το Μάιο και τον Ιούνιο. Εντέλλεται τέλος τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση των παραπάνω». Όμως μολονότι έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από την απόφαση – εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ οι καθαρίστριες είναι ήδη 38 ημέρες απλήρωτες εσείς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

2. Στις 19 Ιουνίου επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση πάλι της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αποφάσισε ξανά ΟΜΟΦΩΝΑ ότι «Κρίνει ότι οι μη μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στα σχολεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απαιτεί να μη χάσουν τη δουλειά τους αλλά να γίνουν πλήρους απασχόλησης με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας.Εντέλλεται τέλος τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων από την Κυβέρνηση». Ωστόσο αν και έχουν περάσει 3 εβδομάδες από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ οι συμβάσεις των καθαριστριών έχουν ήδη λήξει εσείς πάλι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για την υλοποίησή του.

3. Στις 22 Ιουνίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είχε θέσει το ερώτημα για το που βρίσκονται τα αποθεματικά των σχολείων που παραδόθηκαν το προηγούμενο φθινόπωρο στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας απάντησε ότι δεν γνωρίζει! Έχουν παρέλθει 70 ημέρες από τη δημιουργία των ξεχωριστών κατά Δήμο Σχολικών Επιτροπών και αγνοείτε το που βρίσκονται τα αποθεματικά των Σχολείων! Αγνοείτε δηλαδή το που βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα οποίαμάλιστα παραδόθηκαν μετά από υπόδειξη της Δημοτικής Αρχής. Και ενώ έχουν περάσει 3 εβδομάδες από την ερώτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο εσείς πάλι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για να μας απαντήσετε.

4. Στις 3 Ιουνίου στη συνεδρίασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόρειας Κέρκυραςο πρόεδρός της εισηγήθηκε την ανάθεση των λογιστικών της Επιτροπής σε ιδιώτη. Η πρότασή του όμως απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Επιτροπή ενώ ασκήθηκε στον πρόεδρο δριμύτατη κριτική γιατί είχε ήδη αναθέσει εργασία με αμοιβή σε λογιστικό γραφείο χωρίς η Σχολική Επιτροπή να έχει αποφασίσει σχετικά.Ωστόσο αν και έχουν περάσει ήδη 30 ημέρες ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ για την υλοποίηση της απόφασης της Σχολικής Επιτροπής και η λογιστική υποστήριξη συνεχίζεται κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας να γίνεται από ιδιώτη λογιστή.

5. Στις αρχές Ιουλίου οι καθαρίστριες των σχολείων απευθύνθηκαν στο λογιστικό γραφείο για να τους δοθούνοι βεβαιώσεις για τη λήξη της σύμβασής τους προκειμένου να πάρουν ανεργία. Όμως αντί για αυτό τούς έδωσανβεβαίωση όπου αναφέρει ότι «διέκοψαν την εργασία της λόγω κυοφορίας»! Καταστήσατε δηλαδή το σύνολο των συμβασιούχων καθαριστριώνσε … ενδιαφέρουσα! Άραγε θα ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ για μας δώσετε μία πειστική απάντηση ή θα πρέπει να περιμένουμε 9 μήνες για να … γεννήσετε καμία ενδιαφέρουσα ερμηνεία;

6. Στα τέλη Ιουνίουο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σας σύμβουλος (που έχει εκπέσει   του αξιώματός του) φρόντισεως διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να παράσχει «έργο» αυταρχισμού στα σχολεία της περιοχής μας.Ήταν τις ημέρες που κλιμάκιο της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αποτελούμενο από τον επικεφαλής της, τον Κώστα Ρούσσινο, Δημοτικό Σύμβουλο, εκπαιδευτικό και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την κ. Ελένη Ξάνθου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και εκπρόσωπο της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής επισκέφτηκαν τα σχολεία της περιοχής προκειμένου να προετοιμάσουνεισήγησηπρος το Δημοτικό Συμβούλιογια τα προβλήματα των καθαριστριών. Ωστόσο ο κ. διευθυντήςείχε διαφορετική άποψη βάζοντας εμπόδια στο έργο αυτόμε έγγραφο που έστειλε στα σχολεία!Για μία ακόμη φορά ως Δημοτική ΑρχήΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ αν και τα προσκόμματα αυτά αφορούσαν παρεμπόδιση άσκησης αρμοδιότηταςτου Δήμου.

7. Τέλος θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι από τον προηγούμενο Οκτώβριο σας ζητάμε την πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την Παιδεία στα σχολεία της περιοχής μας. Το αίτημα το έχουμε διατυπώσει γραπτά και προφορικά τουλάχιστο 10 φορές! Όμως έχουν περάσει 9 μήνες και εσείς όχι μόνο ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αλλά όπως φαίνεται θα ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά χωρίς να έχει υπάρξει μια συλλογική συζήτηση σχεδιασμού.

Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε,

για μία ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας, της νεολαίας, των εργαζομένων, των σχολείων ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Στις εξετάσεις παίρνετε διαρκώς κάτω από τη βάση! Ακόμη και όταν θεσμικά όργανα σας ΕΝΤΕΛΛΟΥΝ να κάνετε συγκεκριμένες ενέργειες εσείς τα περιφρονείτε!

Οι επιλογές σας είναι ο ορισμός της αντιλαϊκής πολιτικής και η πρακτική σας η επιτομή της αυθαιρεσίας και της αντιδημοκρατικότητας! Δείχνετε να έχετε εκπαιδευτεί καλά σε αυτά!Πρέπει να ξέρετε όμως ότι είμαστε και εμείς καλά εκπαιδευμένοι. Εκπαιδευμένοι στον επίμονο και σταθερό αγώνα που βάζει σταθερά ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!»