Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα τιμηθεί με μνημείο στη Λευκάδα ο Ιωάννης Καποδίστριας

Π.Ι.Ν.
07 Ιουλίου 2020 / 19:08

Η Π.Ι.Ν. ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, αποφάσισε τη χρηματοδότηση ανέγερσης μνημείου ως φόρο τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την απόφαση χρηματοδότησης για την ανέγερση μνημείου στη Λευκάδα, ως φόρο τιμής, στον Ιωάννη Καποδίστρια, έλαβε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου από την Π.Ι.Ν.:

«Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, ο κερκυραίος γιατρός που έλαβε διαστάσεις ευρωπαίου πολιτικού και διπλωμάτη θα τιμηθεί εντός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εντός και εκτός της χώρας μας», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Θα αναδειχθεί ο ρόλος του στην προετοιμασία της Επανάστασης, στην καλλιέργεια του φιλελληνικού ρεύματος στην Ευρώπη, στις βάσεις που έθεσε για την Ελλάδα ως κρατική οντότητα αλλά και για τα υψηλά ιδανικά της φιλοπατρίας και των αξιών του έθνους που τον χαρακτήριζαν.

Η Περιφερειάρχης ανταποκρινόμενη στην πρόταση του Βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά πήρε την απόφαση χρηματοδότησης της ανέγερσης μνημείου στη θέση “Μαγεμένος” ως ανάμνηση και φόρο τιμής στο ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Λευκάδα και στην συνεργασία του με τους οπλαρχηγούς με στόχο την προετοιμασία της Επανάστασης.

Η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς έχουν ενημερώσει σχετικά τόσο τον Βουλευτή Θανάση Καββαδά, όσο και τον Δήμαρχο Λευκάδας για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην πρωτοβουλία ανέγερσης του μνημείου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης των Ιονίων Νήσων και θα προσφερθεί στο Δήμο Λευκάδας.