Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: H Μ. Υδραίου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την εναντίωση του Δήμου στην επένδυση του Ερημίτη

Ερημίτης
07 Ιουλίου 2020 / 14:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που αντιτίθεται στην επένδυση, ζητά η παράταξη Εκκίνηση από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου:

Προς Δημοτικές Παρατάξεις                                                                      
Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και
Διαποντίων

Εν όψει του Δ.Σ. που θα λάβει χώρα στις 08/07/20, με κυρίαρχο θέμα τα αιτήματα του Δήμου μας, που θα απευθυνθούν στον πρωθυπουργό, κατά στην επίσκεψη του στην Κέρκυρα το Σάββατο 11/07/20. Για το ζήτημα του Ερημίτη το Δημοτικό μας Συμβούλιο στην συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 24/02/20 και με αρ. αποφ. 6-56/24.2.20 (ΑΔΑ:ΩΘΤΞ46ΜΓ2Α-6Ε6) αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι:

- Επαναλαμβάνει τις προηγούμενες Αποφάσεις του πρώην Δήμου Κέρκυρας και τάσσεται καθαρά κατά κάθε πράξης ιδιωτικοποίησης, τσιμεντοποίησης και κακοποίησης της απείρου φυσικού κάλλους περιοχής του «Ερημίτη».

- Ζητά να καταργηθεί άμεσα η «ντρο-πολογία» Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία τιμωρητικά αφαίρεσε αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Ζητά από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να κηρυχθεί ο Ερημίτης προστατευμένος χώρος απείρου φυσικού κάλλους με απαγόρευση κάθε δόμησης και χρήση του ως Οικολογικού Πάρκου με Δημόσια Χρήση χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα.

- Να προσβληθεί από το Δήμο Κερκυραίων κάθε πράξη της διοίκησης που θα εκδοθεί είτε αυτοτελώς είτε παρεμβαίνοντας δικαστικά υπέρ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συνεχίζοντας το δικαστικό αγώνα που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Κέρκυρας, εκφράζοντας – συμπαρατασσόμενος με το λαϊκό κίνημα της περιοχής.

- Οι Βουλευτές Κέρκυρας και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Συνεπώς η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υποχρεούται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την θέση του Δήμου μας, όπως αυτή περιγράφεται προηγουμένως, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να απέχει τόσο η ίδια όσο και οι Αντιδήμαρχοι από την φιέστα που προετοιμάζεται στον Ερημίτη και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη άποψη του Δ.Σ. Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.