Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους Οθωνούς ο οπλίτης γιατρός από βδομάδα, λέει ο Γκίκας

Οθωνοί
04 Ιουλίου 2020 / 15:15

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ωστόσο, δεν παρέλειψε ν΄ αφήσει αιχμές για τους «αδικαιολογήτως ανησυχούντες», όπως είπε με νόημα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υγείας και Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη του γιατρού στους Οθωνούς με οπλίτη γιατρό, έκανε γνωστή το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουλίου, ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας, εξάλλου, δεν παρέλειψε ν' αφήσει αιχμές για τους «αδικαιολογήτως ανησυχούντες», όπως είπε με νόημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέφανου Γκίκα για τον στρατιωτικό γιατρό στους Οθωνούς έχει ως εξής:

«Επειδή κάποιοι ασκούν εύκολη κριτική, είναι αδικαιολόγητα καχύποπτοι, και στρέφονται με αντιπολιτευτικό μένος άδικα εναντίον της κυβερνήσεως, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Δημόσιο δεν γίνονται όλα με το «πάτημα ενός κουμπιού», ιδίως αν εμπλέκονται 2 Υπουργεία και πολλοί διαφορετικοί φορείς.

Επίσης θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι «διά πάσαν νόσον....»

Τούτων λεχθέντων, πληροφορώ τους αδικαιολόγητως ανησυχούντες, ότι χθες υπεγράφη η ΚΥΑ από τα Υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας για τον Οπλίτη Ιατρό των Οθωνών. Την Δευτέρα θα εκπεμφθεί το σήμα και ο Στρατιώτης Ιατρός Π.Π. θα αφιχθεί στο νησί τις επόμενες μέρες και θα καλύψει το κενό του Αγροτικού γιατρού.

Βεβαίως τώρα δεν υπάρχει λόγος, αλλά αν για αυτές τις λίγες ημέρες υπήρχε άμεση ανάγκη, θα μπορούσε να αποσπαστεί και κάποιος γιατρός από τα Κέντρα Υγείας...»