Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα «γύρισαν» οι Βρετανοί - Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από Ελλάδα

Μ. Βρετανία
03 Ιουλίου 2020 / 18:06

Στη λίστα της Μ. Βρετανίας με τις χώρες, των οποίων οι ταξιδιώτες, θα τυγχάνουν πιο χαλαρών μέτρων ασφαλείας από τις 10 Ιουλίου, περιλαμβάνεται τελικά η Ελλάδα, παρά την τοποθέτηση, νωρίτερα σήμερα, του Βρετανού Υπουργού Μεταφορών

ΑΘΗΝΑ.  Μπορεί αρχικά η βρετανική κυβέρνηση δια στόματος μάλιστα, του Υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, να είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες, για τις οποίες θα ισχύσει χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας σε ότι αφορά τους ταξιδιώτες προς τη Μεγάλη Βρετανία, τελικά όμως, η κατάσταση εκτιμήθηκε διαφορετικά από το Λονδίνο...

Η Ελλάδα τελικώς περιλαμβάνεται στη «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ήμερης καραντίνας.

Μέχρι και πριν μερικές ώρες, η Ελλάδα φερόταν να βρίσκεται στη λεγόμενη «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας, σ' αυτή, δηλαδή, με τις χώρες που υποχρεούνται οι ταξιδιώτες τους να μπουν σε καραντίνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου ωστόσο, ανακοινώθηκε η «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης καραντίνας.

Η Ελλάδα -μαζί με άλλες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο- περιλαμβάνεται στη λίστα αυτή.

Αντίθετα εκτός λίστας είναι χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Πορτογαλία, το Μεξικό κ.ά. γεγονός που σημαίνει ότι οι αφιχθέντες από αυτές πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.