Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχειμάρης: Για επανεξέταση του «Ερημίτη» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ερημίτης
03 Ιουλίου 2020 / 13:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πώληση του «Ερημίτη» ήταν μνημονιακό προαπαιτούμενο, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τους Δημάρχους στο ιστορικό δημαρχείο

Με βαρυσήμαντη δήλωση  που αφορούσε στον «ΕΡΗΜΙΤΗ» ολοκλήρωσε τη σύσκεψη με τους  τέσσερεις Δημάρχους της ΠΕ Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη «Η δήλωση  που αφορά στην επανεξέταση του «ΕΡΗΜΙΤΗ» ήταν απόρροια του έντονου προβληματισμού του μετά από εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη.
Λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας καλωσόρισε τον Πρόεδρο , ευχαριστώντας τον για τη συμβολή του στη διοικητική διαίρεση του Νομού η οποία αποδεικνύεται σωτήρια και   επεσήμανε τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία ζητώντας τη στήριξη και παρέμβαση του. Ακολούθως, παρατίθενται  σημεία από το υπόμνημα που παρέδωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Ειδικότερα :

Ελλείψεις σε υποδομές

128 χιλιόμετρα Νομαρχιακής- Περιφερειακής οδοποιίας σε κακή κατάσταση.
38 χωριά , 100 οικισμοί που καλύπτουν το 30% τουριστικής κίνησης διατρέχονται από οδικό δίκτυο που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Πεπαλαιωμένο ( άνω των 30 χρόνων) κι επικίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ-ΦΡΑΓΜΑΤΑ-ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: Επέκταση σε όλο το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ: Σοβαρές ελλείψεις . Αναγκαιότητα ίδρυσης  νέων σχολικών  μονάδων : ειδικό σχολείο-ΕΠΑΛ-νηπιαγωγεία. Συντηρήσεις στις υφιστάμενες.
Ο αγροτικός τομέας , έχει εγκαταλειφθεί και εξ αιτίας αδυναμίας πρόσβασης λόγω του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου. Δεδομένο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αφού η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί εναλλακτική οικονομική προοπτική.
Ανύπαρκτη είναι και η δασική οδοποιία γεγονός που δυσκολεύει τα μέγιστα ακόμα και την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων.

Ελλείψεις σε υπηρεσίες

Υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και ελλιπής εξοπλισμός του Δήμου σε μηχανήματα.
Υποστελέχωση των δομών υγείας-(Κέντρα Υγείας-Νοσοκομείο).
Υποστελέχωση Κοινωνικών δομών
Υποστελέχωση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ελλιπής εξοπλισμός αναγκαίων μηχανημάτων .
Αναγκαιότητα δημιουργίας μεγάλου λιμανιού .

Παράλληλα ζήτησε να λειτουργήσουν ευεργετικές ενέργειες για ανακούφιση πληττόμενων : εργαζομένων –επιχειρήσεων- ελεύθερων επαγγελματιών , σε όλους τους τομείς ( τουρισμού κ.λ.π.) και δη:
• Επέκταση -συνέχιση  βοηθητικού επιδόματος 800€ σε όλους τους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες .
• Πάγωμα των χρεών των εργαζομένων – επιχειρήσεων-ελεύθερων επαγγελματιών 
• Πάγωμα ΕΝΦΙΑ
• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής  των εργαζομένων .
• Οι επιχειρήσεις, χρειάζονται επειγόντως, βοήθεια ρευστότητας να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Να σταματήσει ο εμπαιγμός τους από τις Τράπεζες και να ισχύσει η έγκριση δανείων  με ευνοϊκές προδιαγραφές».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας το Δήμαρχο να αναλύει εμπεριστατωμένα το θέμα της τσιμεντοποίησης-ξεπουλήματος   του χαρακτηρισμένου ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους της περιοχής «Ερημίτης» Κέρκυρας εν μέσω  προκλητικών επικοινωνιακών διαδρομών  και με την ψευδαίσθηση της υπεροχής, αγνοώντας τις νόμιμες διαδρομές ( άδειες από την αρχαιολογία κ.λ.π.), με διαδικασίες ταχύτατες, αφαιρώντας αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση (έγκριση υψομετρικών), δήλωσε πως προβληματίστηκε έντονα και δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το θέμα».